Kultūras ziņas

Mūzikls "Mežrozīte" – pilsētas romance divās daļās

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

"Instrumenti" klausītājiem dāvina albumu "Priecīgus"

Grupa «Instrumenti» klausītājiem dāvina albumu «Priecīgus»

Pāris dienas pirms Ziemassvētkiem pie klausītājiem nonācis grupas "Instrumenti" jaunākais veikums – svētku noskaņās veidotais albums "Priecīgus". Tajā apkopotas gan visiem zināmas Ziemassvētku, gan svētku laikam piederīgas dziesmas, tāpat arī melodijas, kuras iepriekš bijušas tikai nedaudz ieskicētas, un jauni darbi.

Ideja par Ziemassvētku laikam veltītu albumu grupai "Instrumenti" bijusi prātā jau ilgāku laiku.

"Šis ir tāds, es teiktu, atslodzes brīdis, kurā mēs tiešām izpaužam to, kas ir mūsu sirdīs, kas vienmēr ir mūsu Ziemassvētku noskaņojumā, bet, es teikšu atklāti, ir tāda sajūta bijusi, ka trūkst kaut kā, ko vēl gribētos klausīties. Un tad nu mēs aizpildām to robu," stāsta mūziķis Jānis Šipkēvics.

"Šādu albumu rakstot, mēs centāmies visu laiku turēties pie tās siltās, mājīgās, omulīgās māju sajūtas. Pie tās ģimeniskās sajūtas. Mēs tā kā centāmies visu laiku iztēloties, kā mēs paši, svinot Ziemassvētkus, gribam justies," teic mūziķis Reinis Sējāns. "Laikam virsuzdevums bija radīt vienkārši patīkamu, mājīgu, siltu sajūtu. Ir daudz ļoti skaistu Ziemassvētku dziesmu, un mēs visi to ļoti labi zinām. Arī mums ir savas mīļākās Ziemassvētku dziesmas, un dažas no tām mēs tādā ļoti nepiespiesti vienkāršā mājas muzicēšanas piegājienā aranžējām un iekļāvām šajā albumā, un tikpat spontāni radās arī dažas dziesmiņas mums pašiem, kuras tā skaisti iekļāvās tajā desmit dziesmu kopumā."

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Mūziķi atzīst, ka viens no galvenajiem mērķiem šoreiz bijis ļaut mūzikai plūst.

"Šo viegluma sajūtu, es domāju, noteikti veicināja tas, ka mēs bijām arī paši uzstādījuši, ka mēs šo darīsim ļoti veikli. Mēs nesēdēsim, nemēģināsim mežģīt kaut kādas sarežģītas, muzikāli tehniskas manipulācijas," norāda Jānis Šipkēvics.

"Manuprāt, šis ir dabiskākais "Instrumentu" albums un visvienkāršākais. Un kaut kādā ziņā no šī aspekta arī visforšākais "Instrumentu" albums," turpina Šipkēvics. "Šāds darba process – es tādu iesaku ik pa laikam pamēģināt. Ar to varbūt nevar sākt, jo sākumā, kad tu sāc darboties, savas daiļrades sākumā tu esi šaubu pilns un tu nezini, un tu gribi vislabāko. Ar gadiem tu saproti, ka visilgāk nav vislabāk. Dažkārt ātri pieņemti lēmumi, tie pirmie, ir pareizie."

Tā kā mūziķi kopā spēlē jau daudzus gadus, albuma veidošanas procesā netraucējis arī tas, ka abi atradušies katrs savā valstī. "Arī tas bija īstenībā labs stresa noņēmējs," atzīst Reinis Sējāns. "Jo es sapratu, ka Šipīts Stokholmā kaut ko tur darbojas, viņam ir kaut kādi uzdevumi, kas ir jāpaveic. Tas, kā tie uzdevumi tiks paveikti, to līdz galam mēs nokontrolēt nevaram. Mēs vienkārši paļaujamies uz to, ka viņš izdarīs pēc labākās sirdsapziņas to, ko viņš var un grib izdarīt, un tieši tāpat mēs ar Gati šeit Rīgā. Līdz ar to tur nebija laika faktiski samudžināt kaut ko. Tas ir tāds foršs piegājiens, man šķiet."

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti