Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Klajā nācis Shipsea jaunais albums "Lielās cerības"

FOTO: Cerību pilnas skumjas. Ieskats Shipsea albuma «Lielās cerības» atklāšanā

Ceturtdien, 6. jūnijā, klajā nāca mūziķa Jāņa Šipkēvica projekta "Shipsea" jaunākais albums "Lielās cerības". Albuma iznākšana tiks svinēta arī piektdienas vakarā koncertā K.K. fon Stricka villā.

Projekts "Shipsea" tapa 2014. gadā, kad Šipkēvica dzīvē viss juka un bruka un tomēr brālēns Mārtiņš Mielavs, kurš togad rīkoja "Piena svētkus" kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Vecmīlgrāvī, uzaicināja viņu uzstāties. Šipkēvics teica jā! Projektā viņam pievienojās taustiņinstrumentālists Rūdolfs Macats, arfiste Elizabeta Lāce, čellists Lenarts Heindelss, ģitārists Matīss Čudars un bundzinieks Ivars Arutjunjans. Atceros, toreiz klausījos šo koncertu no "Ziemeļblāzmas" zāles balkona – tas bija piesaistījis lielu auditorijas uzmanību.

Jaunajā albumā "Lielās cerības" ir iekapsulētas, piemēram, tādas dziesmas kā "Mežaparks", "I Carry Your Heart", "Meitene no manas klases", kas visus šos desmit gadus ir dzīvojušas no koncerta uz koncertu, labi nosēžoties klausītāju prātā vai pat dziļākā atmiņā. Kāpēc gan celt augšā desmit gadus vecu pagātni? Albums "Lielās cerības" ļoti labi sader kopā ar 2022. gada Shipsea dzīves svinēšanu albumā "Apgaismo mani", ļauj iepazīt un izbaudīt emocionālo diapazonu. Nezinot, kas ir skumjas, vai zināsim prieku? Albuma "Lielās cerības" skumjas ir gudras un tik tiešām lielu cerību pilnas.

Jāņa Šipkēvica daiļradei piemīt jūras spēks, ne velti nosaukumā ir gan kuģi, gan jūra – koncertos emociju ūdeņi sakustas pakāpeniski, nesot arvien lielākus viļņus, nesot aizkustinājumu. Muzikāli dziesmās saplūst dažādas formas un žanri – kamermūzika, džezs, popmūzika un nedaudz no laikmetīgā. Jāpiebilst – K.K. fon Stricka villas koncertos grupai ir pievienojies ģitārists Svens Vilsons. Mūziķi savu vietu atrod uz mazas skatuves, un norises vieta pavisam dabiski rada pietuvinātu atmosfēru arī  klausītājiem – šovakar, otrajā koncertā, šīs saspēles maģija varētu būt pat spēcīgāka.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti