Kultūras ziņas

Pasniegtas Teātra dienas Izcilības balvas

Kultūras ziņas

Helēnas Heinrihsones "Sievietes"

Paula Jaunzema skulptūra Bolderājā

Tēlnieks Pauls Jaunzems radījis veltījumu Bolderājas Mūzikas un mākslas skolai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

4. jūnijā Valsts prezidenta klātbūtnē sen gaidīto atklāšanu piedzīvos tēlnieka Paula Jaunzema veltījums Bolderājas Mūzikas un mākslas skolai tās jubilejā. Līdz ar to noslēgsies 30. jubilejas gads, kas arī pandēmijas dēļ izvērties krietni garāks, nekā sākotnēji plānots.

Lielgabals vai vērsis. Dažādi bijuši cilvēku minējumi par to, kas kopš pagājušā gada apsegts stāv Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas dārzā. Tēlnieks Pauls Jaunzems skaidro: “Šai vietā kādreiz ir bijusi armijas daļa, un ir dzirdēti minējumi, ka varētu būt militārs objekts.”

Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas direktora uzrunāts, tēlnieks akmenī radījis skulptūru “Mūzikai un Mākslai”.

“Kādu dienu pie manis atbrauca uz Vakarbuļļiem skulptūru parkā mūzikas skolas Artūrs Cingujevs, un viņš man saka tā – pie mums Buļļu salā ir tāds mākslinieks ar tādiem darbiem, bet Bolderājā nav nevienas jūsu skulptūras. Šī situācija ir steidzami jālabo,” stāsta Jaunzems.

Skolas jubileja bija jau pirms diviem gadiem, un šis pandēmijas ieviesto korekciju dēļ sanāks kā noslēdzošais svinību akords, jo oficiālā skulptūras atklāšana paredzēta 4. jūnijā.

Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas direktors Artūrs Cingujevs atklāj: “Redz, kā interesanti sakrita, ka tieši šis gads, nevis iepriekšējais vai pirms diviem gadiem, ir Jaunzema kunga jubilejas gads, un es domāju, ka tas viss ir tā ļoti simboliski, jo Bolderājā nav nekur sastopama (vismaz, cik man zināms) laikmetīgā māksla un Paula Jaunzema skulptūras.

Pauls ir no Bolderājas un tad man liekas, ka tas ir loģiski, ka ir jābūt Bolderājas centrā Paula Jaunzema skulptūrai.

Un tas, ka tas viss sasaistījās ar skolas jubileju, – mēs diezgan ilgi izstiepām to svinēšanu.”

Iesākumā iecere bijusi vēl grandiozāka – skolas dārzā uzstādīt vairākas Paula Jaunzema skulptūras, taču direktors stāsta, ka, vienreiz izejot cauri birokrātijas labirintam, vēl jāuzkrāj spēki.

Paula Jaunzema veidotā 3 metrus augstā un 9 tonnas smagā skulptūra apskatāma ne tikai aiz žoga. Skolas direktors stāsta – vārtiņi ciet netiek slēgti un ienākt skolas dārzā var jebkurš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti