Sākas Nacionālā mākslas muzeja atjaunotās ēkas atvērto durvju dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No sestdienas, 12.decembra, līdz trešdienai, 16.decembrim, durvis apmeklētājiem vērs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) atjaunotā ēka Rīgā, Valdemāra ielā. Muzeja direktore Māra Lāce iepriekš prognozēja lielu apmeklētāju interesi par atvērto durvju dienām un brīdināja par iespējamām rindām pie muzeja.

Atvērto durvju dienās varēs iepazīties ar paveiktajiem restaurācijas darbiem, apskatīt jauno pazemes apjomu, vēsturiskās ēkas četrus stāvus un no jauna izbūvēto kupolstāvu. Mākslas muzeja ēka bija remontā gandrīz trīs gadus un tik apjomīgu rekonstrukciju piedzīvoja pirmo reizi savā 110 gadu vēsturē.

Jau vēstīts, ka 12. un 13. decembrī LNMM būs atvērts no plkst. 12 līdz 18.30, bet 14. – 16. decembrī no plkst. 14 līdz 18.30. Tiks paredzēti arī īpaši ekskursiju laiki.  

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce gan atgādina, ka atvērto durvju dienās varēs apskatīt tikai pašu muzeja ēku. Eksponāti uz to pārcelsies līdz nākamā gada maijam.

„Es vēlētos vērst apmeklētāju uzmanību uz to, ka, protams, māja ir kļuvusi lielāka, bet arī lielai mājai ir sava ietilpība. Un, ja mēs jutīsim, ka apmeklētāju plūsma kļūst ļoti blīva un liela, tad ik pa brīdim tomēr būs iekļūšanas ierobežojumi. Es neizslēdzu, ka tomēr būs rindas pie muzeja. Vēl daži padomi: virsdrēbes paturēt mugurā un rēķināties – ja būs ne visai labvēlīga laika prognoze, tad var gadīties, ka jumta terases arī nevarēs izmantot, jo tās ir lietojamas tikai labos laikapstākļos,” iesaka Lāce.

Kā iepriekš ziņots, sestdien no plkst. 11.05 līdz 12 tiešraidi no LNMM ēkas klausītājiem piedāvās Latvijas Radio raidījums “Kultūras Rondo”. Raidījuma vadītāji iztaujās Māru Lāci, Aiju Brasliņu, Elitu Ansoni, Gintu Gerhardi-Upenieci, restaurācijas darbu vadītājus, muzeja ekspozīcijas dizaina autoru Jāni Mitrēvicu un citus muzeja pārtapšanā iesaistītos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti