Kultūras ziņas

"Instrumenti" tiekas gaisā Ventspilī

Kultūras ziņas

Producentam ir ietekme uz kino saturu: Līva Ulmane

Ģitārista Džimija Hendriksa gleznas Rīgā

Rīgā skatāmas leģendārā ģitārista Džimija Hendriksa gleznas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Iespējams, daudzi rokenrola fani nemaz nezina, bet leģendārais ģitārists Džimijs Hendrikss ne tikai radīja nu jau par klasisku kļuvušos rokenrola skaņdarbus, bet arī gleznoja. Šobrīd Okeānijas mākslas galerijā Rīgā ir apskatāma Džimija Hendriksa darbu izstāde.

"Purple Haze", "Fire", "Voodo Child" un citas Džimija Hendriksa dziesmas ir ne tikai skaņdarbi. Ģitārists savu psihedēlisko rokenrolu redzēja un atainoja arī gleznās. Gleznām viņš deva tos pašus nosaukumus, kādus deva dziesmām. Desmit no šiem darbiem ir atceļojuši uz Rīgu un ir apskatāmi Okeānijas mākslas galerijā.

Šos darbus viņš radīja apmēram divus gadus pirms savas nāves. Var apbrīnot krāsu izvēli, stilu. Šīs gleznas runā, tās stāsta Hendriksa dzīves stāstu. Tas ir kā pareģojums, ka viņa dzīve neturpināsies ilgi," stāsta Karaliskās Mākslas akadēmijas vecākais zinātniskais līdzstrādnieks Suluo Daunivalu.

Par to, kā gleznas nokļuva līdz Rīgai, galerijas pārstāvji saka - pazīstam Džimija brāli Leonu, kuram ir brāļa mākslas darbu kolekcija un kurš meklēja iespējas izstādīt to Eiropā.

"Domāju, ka tas būtu jocīgi - pateikt nē, ja tiek dota tāda iespēja. Esam ļoti priviliģētā situācijā, jo šie darbi nekad nav atceļojuši līdz Eiropai," uzsver Suluo Daunivalu.

Izstādes rīkotāji biedrība "Tapa" piebilst, ka interesentiem arī ir iespēja iegādāties rokenrola leģendas mākslas darbus.

"Visa kolekcija ir mērāma ar sešām nullēm. Kopējā kolekcijas vērtība," norāda Emīls Pūlmanis, biedrības "Tapa" pārstāvis.

Džimija Hendriksa darbu izstāde "Džimija Hendriksa Renesanse" Rīgā, Okeānijas mākslas galerijā (Vīlandes ielā 16) būs skatāma līdz janvāra vidum.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti