Mākslinieki piedalās labdarības akcijā «Apsnieg eņģeļu koks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kalnciema kvartāla izstāžu galerijā 1.novembrī Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība rīkoja labdarības akciju "Apsnieg eņģeļu koks" – Ziemassvētku eglīšu podu apgleznošanas radošo darbnīcu", kurā piedalījās sabiedrībā pazīstami mākslinieki. Apgleznotajos podos tiks ievietotas Ziemassvētku eglītes, kuras pārdos labdarības izsolē Kalnciema kvartāla tirdziņā 13.decembrī plkst. 13.

Vienkāršie māla podi mākslinieku rokās radošajā darbnīcā pēc vairāku stundu pūlēm pārvērtās vienreizējos mākslas darbos ar eņģeļu, brīnumainu putnu, krāšņu ziedu, visuma un citiem motīviem.

Radošajā darbnīcā piedalījās mākslinieki Māris Subačs, Agnese Bule, Laura Feldberga, grafiķe Antra Jāņkalna, keramiķe Mairita Folkmane un tēlnieks Ivo Folkmanis, gleznotāji Agra Rītiņa un Rihards Delvers, grafiķe un gleznotāja Dina Ābele, kā arī tekstilmāksliniece Kristīne Ramane.

„Ļoti labestīgs, sirsnīgs un skaists pasākums ar neviltotām emocijām, kādu ikdienā reizēm pietrūkst. Ir liels prieks, ka visi kopā varējām dot kaut nelielu artavu slimo bērnu atbalstam, kam vajadzīga paliatīvā aprūpe,” sacīja māksliniece Laura Feldberga.

Savu podu, pasaku koku ar sārtiem rožu ziediem, darbnīcā kopā ar mammu apgleznoja arī 12 gadus vecā Valērija Jakimova. Par spīti smagai hroniskai hematoonkoloģiskai slimībai, kas ierobežo meitenes iespējas, Valērija ir atradusi sirdij tuvu aizraušanos, kas palīdz aizmirst ikdienas grūtības – zīmēšanu un plastilīna figūriņu veidošanu. Meitene akcijas noslēgumā visiem māksliniekiem pasniedza pašas gatavotus ielūgumus uz viņas darbu izstādes atklāšanu 25.novembrī plkst. 13 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas „Saulaino dienu bibliotēkā”.

„Esam ļoti iepriecināti un gandarīti par mākslinieku veikumu un sakām viņiem milzīgu paldies. Katrs apgleznotais pods ir tiešām unikāls, ar savu vēstījumu, un noteikti vairos interesi par labdarības izsolē nopērkamajām eglītēm, kas tiks ievietotas šajos podos. Pasākuma laikā guvām daudz skaistu emociju, kas mūs visus spēcinās ikdienas darbā, sniedzot atbalstu slimajiem bērniem un viņu ģimenēm,” sacīja Anda Jansone, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja.

Visi akcijā iegūtie līdzekļi tiek ziedoti neizārstējami slimo bērnu paliatīvās aprūpes organizēšanai mājās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti