Ļaunprātīgi sabojāts Indriķa Ģelža mākslas darbs pie «Hanzas perona»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pagājušās nedēļas nogalē ir ļaunprātīgi sabojāts izstādes “Force[d] Majeure” dalībnieka – mākslinieka Indriķa Ģelža radītais darbs, kas atrodas pie kultūrvietas “Hanzas perons”, vietnē “Facebook” vēsta izstādes rīkotāji.

Pēc izstādes rīkotāju rīcībā esošās informācijas ļaundaris notikuma vietā ticis aizturēts, taču mākslas darbs ir neglābjami cietis.

Indriķis Ģelzis izstādei radīja jaunu brīvstāvošu skulptūru ar nosaukumu "Low-hanging fruit". Tās karkass – ”skelets” veidots no nerūsējošā tērauda, darba aprises precizētas darba procesā, māksliniekam izmantojot iepriekš neizmantotus materiālus. "Daļa no šiem unikālajiem materiāliem šobrīd ir nodedzināti," norādīja izstādes rīkotāji.

Rīkotāji izsaka nožēlu par notikušo, taču vienlaikus pauž cerību, ka darbs tiks atjaunots vai arī izstādes vietā tiks atstāts tāds, kāds tas šobrīd izskatās pēc vandālisma akta.

Izstādes organizatori arī atzīmēja: “Nepatīkamas sakritības dēļ notikušais diemžēl sasaucas ar izstādes nosaukumu “Force[d] Majeure”, kas ir vārda spēle latīniskajam terminam, kas norāda uz ārkārtējiem nenovēršamiem apstākļiem. “Force[d] Majeure” izstādes kontekstā ir nepārvarama vara, kas tiek izraisīta piespiedu kārtā.”

Izstāde īstenota, sadarbojoties laikmetīgās mākslas centram “Kim?”, kultūrvietai “Hanzas perons” un fondam “Novum Riga”. Tajā izvietoti mākslinieku 0.0.01.0.0, Santas Frances, Indriķa Ģelža, Kiwie, Kriša Salmaņa, Aleksandras Samuļenkovas un Līgas Spundes darbi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti