Kultūras ziņas

Izskanējis mūzikas festivāls "LNSO vasarnīca"

Kultūras ziņas

Lauku sētas istaba kā veltījums Emīlam Melderim

Sandra Krastiņa. Vilis Daudziņš. Jānis Deinats. Zvejnieka dēls

«Jūras vārtos» atklās izstādi «#zvejniekadels»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

30.augustā Ventspilī, "Jūras vārtos" plašākas publikas vērtējumam tiks nodots radošās trijotnes – mākslinieces Sandras Krastiņas, aktiera Viļa Daudziņa un fotogrāfa Jāņa Deinata – kopdarbs “#zvejniekadels”.

Tā ir refleksija par zvejnieka dēla tēlu šodien, un to veido Sandras Krastiņas glezniecības darbs, Viļa Daudziņa balss un Jāņa Deinata noķertie fotomirkļi. Pirms darba sarullēšanas un aizvešanas uz Ventspils teātra namu “Jūras vārti” Latvijas Televīzijas kultūras ziņu veidotāji tikās ar mākslinieci Sandru Krastiņu. 

Ventspilī skatāma izstāde “#zvejniekadels”
00:00 / 04:49
Lejuplādēt

Sandru Krastiņu satiekam Rīgā īsi pirms viņas radošajā mūžā lielākais darbs tiek sapakots, lai dotos ceļā uz Ventspili.

"Šis ir mans darbs izstādē “Zvejnieka dēls”. Mana jūra. Izstādi veidojam kopā ar aktieri Vili Daudziņu un fotogrāfu Jāni Deinatu. Un tā ir mūsu kopversija – kas zvejnieka dēls šodien. Jo zvejnieka dēls ir tāds arhetipisks varonis latviešiem, bet zvejnieka dēls vairs nav zvejnieks," stāsta māksliniece. "Viņš var būt jebkas. Šinī gadījumā viņš ir aktieris."

"Izstādi veidojot, uzgājām, ka Vilis tiešām ir zvejnieka dēls, viņa tēvs ir zvejnieks, kas vienu brīdi strādājis Ventspilī," turpina Krastiņa. "Vilis stāsta par savu jūru, un viņa jūra, izrādās, ir dzelzceļš,

Jānis nofotografēja un atrada to vizualitāti zvejnieka dēlam, bet zvejnieka dēls mūsu versijā ir tūrists, viņš ir piegājis pie jūras, viņš ir viesis."

"Fonā būs un telpā būs visu laiku Viļa balss, viņš visu laiku runās. Un Jānis ir kā vizualitātes fiksētājs, jo visos mūsu projektos viņš nofotografē Vili. Tā ir kā tāda teātra spēlēšana," skaidro māksliniece. "Ekspozīcija būs uz skatuves “Jūras vārtos”. (..) Skatītājs varēs iet, uzkāpt uz skatuves un iet. Viņam ir jāiet un jāizzina, jo to lielo figūru nevar redzēt uzreiz, ā – te ir galva, un kas tad te un kāpēc tās tupeles vienmēr rokā? Es gleznojot atcerējos, ka kādreiz laivas arī sauca par tupelēm. Un tā man tas stāsts izauga."

Esot klāt māksliniecei Sandrai Krastiņai, aktierim Vilim Daudziņam un fotogrāfam Jānim Deinatam, visu trīs sadarbības auglis skatītāju vērtējumam taps nodots piektdien Ventspils teātra namā “Jūras vārti”. Publikas acīm un arī izstaigāšanai darbs būs pieejams līdz pat 8. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti