Iznāk monogrāfija par Marku Rotko

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgāds "Zvaigzne ABC" laiž klajā franču akadēmiķes Dr. Annijas Koenas-Solalas monogrāfiju “Marks Rotko”, lsm.lv pavēstīja apgāde pārstāve Kristīne Ilziņa.

Grāmatā autore apraksta Latgales ebreju zēna sarežģīto ceļu no imigranta līdz atzītam māksliniekam, īpaši aplūkojot arī Dvinskas perioda lomu viņa personības un mākslas veidošanās procesā. Koena-Solala pievēršas mākslinieka veikumam 20. gadsimta kultūras kontekstā un mēģina atbildēt uz vairākiem būtiskiem jautājumiem – ko Rotko nozīmēja Dvinskas periods? Kā tas ietekmēja jaunā zēna personības veidošanos?

Grāmatas mērķis ir atklāt Rotko kā mākslinieku, zinātnieku, intelektuāli un pasniedzēju, kā arī palīdzēt apzināties viņu kā daļu ne vien no pasaules, bet arī no Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma. Koenas-Solalas monogrāfija ir neparasts Rotko portrets, kas atklāj viņa sarežģīto dzīvesstāstu – centienus integrēties amerikāņu sabiedrībā, sava ceļa meklējumus, protestu pret mākslas komercializāciju, alkas pēc stabilitātes un vienlaikus bailes no pārlieku ērtas dzīves, finanšu grūtības, depresiju un, visbeidzot, traģisko dzīves noslēgumu.

Bagātīgo izziņas materiālu papildina krāsainas Rotko darbu reprodukcijas un melnbaltas ilustrācijas – fotogrāfijas, kartes u.c. Grāmata paredzēta mākslas interesentiem, izcilu personību biogrāfiju lasītājiem, ikvienam skolēnam un studentam, kurš interesējas par kultūrvēsturiskiem procesiem un Rotko daiļradi, norāda izdevēji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti