Kultūras ziņas

Kam tiks nauda no valsts budžeta?

Kultūras ziņas

"Melānijas hronikai" pasaules pirmizrāde

Ilzes Avotiņas "Pūķa dvēsele"

Iedvesmojoties no teikām un pasakām, Ilze Avotiņa rada gleznu ciklu «Pūķa dvēsele»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Iedvesmojoties no latviešu tautas teikām un pasakām, gada tumšākajā laikā košo krāsu cienītāja māksliniece Ilze Avotiņa radījusi gleznu ciklu “Pūķa dvēsele”. No otrdienas smelties krāsu enerģiju un aplūkot šī cikla darbus varēs galerijā “Daugava”.

Vēlmi iedziļināties eksistenciālos jautājumos par dzīves jēgas meklējumiem, sevis apzināšanos un garīgumu Avotiņa izjutusi pēc tikšanās ar filozofijas doktori Eviju Volfu Vestergārdu.

Rezultātā tapusi izstāde “Pūķa dvēsele”, kurā gleznotāja ar garīgām vērtībām saista mītisko radību, kas ir bagātības un labklājības simbols. "Es savu “pūķa dvēseli” visu laiku sargāju un izkopju, visādi pieturot, to pūķi gleznojot," norāda Avotiņa.

Gleznotājai, kuras darbi ir koši un simbolisku zīmju piesātināti, un ir atpazīstami latviešu glezniecībā, piemīt īpašs redzējums par laika un dzīves ritumu. "Es dzīvoju tagad un apkārt ir tā vide, kuru rada mūsdienu cilvēks. Mēs jau arī radām tās teikas. Gleznojot un strādājot šajā projektā, es sajutu, ka mēs visi radām šo teiku par mūsdienām, un mēs to atstāsim nākamajām paaudzēm," viņa pauda.

Avotiņas izstāde “Pūķa dvēsele” galerijā “Daugava” būs aplūkojama līdz nākamā gada sākumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti