Dienas ziņas

Abavas senlejā atklāj retu sūnu sugu

Dienas ziņas

Cēsīs darbojas "Mazā Brīnumzeme"

Iecavā aizvadīts pirmais mākslas plenērs

Iecavā aizvadīts pirmais mākslas plenērs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Iecavu daudzi pazīst vien skatot no centrālās ielas, caurbraucot šo mazpilsētu ceļojot valsts robežas virzienā. Bet, lai iepazītu un iemūžinātu Iecavas skaistākās vietas un vēsturisko apbūvi, šonedēļ Iecavā aizvadīts pirmais mākslas plenērs, kurā piedalījās ap pussimts profesionālu gleznotāju, mākslas skolu audzēkņu un vienkāršu entuziastu.

Vēl tikai autogrāfs un glezna ir pabeigta. Krāsas un otas jau noliktas malā, un pirmajā mākslas plenērā Iecavā tapušie darbiņi tūdaļ  tiks izkārtoti izstādei. Pašā vidū grāfa Pālena pils, bet apkārt mākslinieku redzējums uz mazpilsētas skaistākajām vietām.

"Ieraudzījuši ir skaistos kokus Iecavas parkā, Iecavas upi. Vispār jau te nemaz tā nav, ka ļoti grūti atrast [ko gleznot], ir te arī gleznieciskas vietiņas, tikai vajag pastaigāt, paskatīties. Ir arī vecā apbūve," stāsta plenēra dalībniece Aina Putniņa.

Līdzās profesionāļu darbiem - arī topošo mākslinieku un vienkāršu entuziastu gleznas. Bet mākslā jau nevar pateikt, kas pareizi un kas nepareizi. Galvenais ir radīt un apmainīties viedokļiem.

"Es esmu zīmēšanas skolotāja. Visu ziemu strādāju ar bērniem un visu laiku mēs esam telpās. Vasara - tā ir viena brīnišķiga lieta, kad var satikties ar citiem māksliniekiem, iegūt pieredzi no citiem un kopīgi pavadīt laiku, un tas ir ļoti, ļoti labi," pauž plenēra dalībniece Anita Holma.

Ideja par pirmo plenēru, kam dots nosaukums "Ar sapni par Iecavu", radusies biedrības "RaDam" vadītājām, kuras secinājušas, ka Iecavā ir atrodamas tikai divas gleznas, kurās mākslinieki attēlojuši pilsētiņas ainavas.

"Principā - jā, tas ir veltījums Iecavas vēsturei. Tā ir Iecavas popularizēšana. Daudzi, kas zina Iecavu, zina centrālo ielu, bet Iecava ir kas daudz vairāk," norāda Ginta Zaumane, biedrības "RaDam" valdes locekle.

Nedēļu garajā plenērā tapuši apmēram 50 darbi, kas pastāvīgu mājvietu radīs jaunās Iecavas mākslas skolas izstāžu zālē, bet plenērs Iecavā turpmāk būšot ikvasaras tradīcija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti