Kultūras ziņas

Operas zvaigžņu vasara

Kultūras ziņas

"Vadi" – jauna dzejnieka valoda

Arvīda Priedītes "Skelets skapī"

Galerijā «Istaba» atklāta Arvīda Priedītes gleznu izstāde «Skelets skapī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 5. jūlija galerijā "Istaba" būs skatāma tekstilmākslinieka, dizainera, daudzu Latvijas bankas kolekcijas monētu autora Arvīda Priedītes personālizstāde “Skelets skapī”, kurā mākslinieks plašākai publikai atklāj savus glezniecības darbus, kas tapuši pēdējos gados paša priekam un prāta izklaidēm, informēja galerijas pārstāvji.

Pats Priedīte savus darbus dēvē par bildītēm, ne gleznām, piezīmējot, ka tas viss esot tikai kā joks, kura tapšanā jāiegulda darbs.

Pirmajam “jokam” ierosmi mākslinieks guva, uz kāda izjaukta skapja durvju otras puses atrodot zīmējumus, ko pirms 100 gadiem uz tā atstājis skapja darinātājs.

Vairāki no darbiem gleznoti uz skapja detaļām.

Mākslu pētnieks Jānis Borgs par izstādē aplūkojamajiem darbiem teic, ka tajos atspoguļojas Priedīša glezniecības prasmes, kas apliecina reālistiskās glezniecības tradīciju vērtību. "Arvīda Priedītes darbos Eiropas klasika bez liekām ceremonijām sakabināta ping-pongā ar mūsdienu tēliem un problemātiku," skaidroja Borgs.

“Man patīk Padega darbi un viņam ir glezna “Madonna ar ložmetēju” un uz tā principa viena daļa šo darbu arī balstās – savienot divas lietas, kas faktiski nav savienojamas,” atzina Arvīds Priedīte, norādot, ka

“jēga ir taisīt to, kas pašam patīk, ja nepatīk, tad nav nekāda jēga to darīt,

vismaz, lai būtu rezultāts. [..] Tas nenotiek tā – ahā, es šito bildi tagad tādu taisīšu, tas tā nemēdz būt, es taisu un pārtaisu, kamēr nonāk līdz kaut kam."

Izstāde “Skelets skapī” galerijā ''Istaba'' būs skatāma līdz 10. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti