Aicina pieteikties Jāzepa Pīgožņa balvai Latvijas ainavu glezniecībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai veicinātu mākslinieku interesi glezniecībā atveidot Latvijas dabu un izceltu Latvijas ainavu glezniecības nozīmi Latvijas mūsdienu mākslā, nodibināta Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā.

Balvas dibinātāji - Rīgas dome un Preiļu novada dome sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju un Jāņa Anmaņa Jauno talantu atbalsta fondu - aicina māksliniekus iesniegt darbus konkursam, lai piedalītos ceļojošā izstādē un cīnītos par Jāzepa Pīgožņa balvu, saņemot Zelta medaļu un naudas balvu, ko nodrošina Preiļu novada pašvaldība.

Sīkāka informācija par pieteikšanos, darbu iesniegšanu un konkursu pieejama Jāzepa Pīgožņa mājaslapā.

Jāzeps Pīgoznis (1934-2014) - viens no izcilākajiem Latvijas ainavu gleznotājiem, kura darbi atspoguļo Latvijas dabas ziemeļniecisko krāšņumu un daudzveidību visos gadalaikos un visdažādākajās Latvijas vietās. Mākslinieks apbrīnoja Latvijas ainavu par to, ka gandrīz aiz katra ceļa līkuma tā atklāj arvien jaunu gleznojamu motīvu. Viņam piemita spēja saskatīt skaistumu sīkās niansēs, spilgtumu pelēcībā un mākslas cienīgu motīvu ikvienā vietā.

Kā vēstīts, mākslinieks mūžībā aizgāja 2014.gada 28.maijā. Pērn 16.novembrī Jāzepam  Pīgoznim tika piešķirts Preiļu goda pilsoņa nosaukumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti