Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Jāni Šipkēvicu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Guntaru Ķirsi

"Trīs vīri laivā"- top grāmatas lasījums trīs vīru izpildījumā

«Trīs vīri laivā» – top grāmatas lasījums Gundara Āboliņa izpildījumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Angļu rakstnieka Džeroma K. Džeroma pasaules atzinību guvušā darba “Trīs vīri laivā” publiskai lasīšanai sagatavojušies trīs vīri – aktieris Gundars Āboliņš, operators Jānis Eglītis un ārsts Jānis Zaržeckis.

Jau vairāk nekā simts gadus šis romāns ir lasīts un pārlasīts. Jaunā Rīgas teātra audiogrāmatu projektā Gundars Āboliņš, Jānis Eglītis un Jānis Zaržeckis gatavojas braucienam. Šoreiz gan ne pa Temzu. Gatavošanās ir nopietna, jo braucienā viņi filmēs grāmatas lasījumu.

“Tagad ir ieplānots, ka tas varētu pat būt desmit dienu ceļojums kopā, lai visas nodaļas salasītu,” atklāj operators Jānis Eglītis.

Gundars Āboliņš skaidro: “Visa tā grāmata ir kustība – pa posmiem: gan velk, gan airē, gan izkāpj krastā. Bet tam pirmajam iesākumam vajadzētu būt vienkāršam.”

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Mēs negribam inscenēt filmu. Negribam uzbāzt savu versiju. Tas ir ļoti riskanti – sevi likt priekšplānā un savu koncepciju. Man liekas, īpaši šajā gadījumā to nevajadzētu darīt. Priekšplānā centīsimies likt grāmatu, autora tekstu, un ļausim, lai atdzīvojas tās atmiņas, kas radušās, pirmo reizi šo grāmatu lasot,” stāsta Gundars Āboliņš.

Aktieris arī atzīmē: “Vienu un to pašu grāmatu izlasi dažādos dzīves posmos un tu atklāj pilnīgi citas lietas, un sižets kļūst mazsvarīgāks, kaut kādas detaļas izpeld priekšplānā.”

Savukārt Jānis Zaržeckis spriež, ka “Trīs vīri laivā” vienaldzīgu neatstāj nevienu. “Tie teksti ir ar tik dziļu dzīves patiesību, kas ar humora mērci pasniegti. Tas ir īpašs talants tādu grāmatu uzrakstīt.”

Romāna lasījumu interneta pirmizrādes datums vēl nav zināms, taču autori sola, ka tas būšot drīz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti