Klajā nācis Lotes Vilmas Vītiņas pirmais dzejoļu krājums «Meitene»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ceļu pie lasītājiem sācis Lotes Vilmas Vītiņas pirmais dzejoļu krājums “Meitene”, informēja apgāda “Neputns” pārstāvji.

Grāmatā "Meitene" lasāmi dzejoļi, kas tapuši vairāku gadu garumā. Tie sakārtoti sešās nodaļās, katra ietver kādas tēmas vai nozīmes dzejoļus. “Tie ir par meiteni, rokām, dārzu, brāli, ūdeni, maigumu, krokodiliem, karstumu u.c. Visi kopā tie veido stāstījumu, savā ziņā meitenes portretu,” sacīja krājuma autore.

Krājuma redaktors ir dzejnieks un literatūrzinātnieks Artis Ostups, kurš darbu raksturoja, atzīmējot: “Krājums “Meitene” piedāvā jaunas sievietes vēstījumu, kas pēdējo gadu latviešu dzejas kopainā ir salīdzinoši rets un tāpēc – gaidīts un apsveicams notikums. Vītiņas dzejoļu forma ir apbrīnojami precīza – nevienas pārspīlētas detaļas un reizē emocionāla ietilpība. Būtiska loma ir saspēlei starp vārdu un klusumu, kas rada šo dzejoļu īpašo nospriegojumu. Vītiņas krājumā fiksētā pieredze piedēvēta tieši meitenei, lai gan, plašāk raugoties, viņa runā par cilvēka attiecībām ar laiku un pārmaiņām.”

Grāmatas dizainu veidojis Armands Zelčs.

Par autori

Lote Vilma Vītiņa (1993) ir dzejniece un ilustratore. Vītiņas dzejoļi publicēti Valtera Dakšas izdotajā un Arta Ostupa sastādītajā dzejas antoloģijā "Kā pārvarēt niezi galvaskausā" un "Punctum" izdotajā dzejas krājumā "Monta Kroma. Re:". Dzejas kopas tikušas publicētas arī portālos "Punctum" un "Satori". Lote Vilma Vītiņa ir teksta un ilustrāciju autore bilžu grāmatai bērniem "Dzejnieks un smarža", kas izdota izdevniecībā "Aminori".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti