Festivālā «Dzejnieka asinis» šogad dalībnieki no Latvijas, Polijas un Krievijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Svētdien, 7.jūnijā, no plkst. 18 Kaņepes kultūras centrā Rīgā notiks starptautiskā dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumi - dzejas lasījumi un lekcija par mūsdienu dzeju, kā arī performances.

Dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumos šoreiz piedalīsies dzejnieki un mākslinieki no Latvijas, Polijas un Krievijas.

Dzejas lasījumos Kaņepes kultūras centrā piedalīsies Latvijas dzejnieki Edvīns Raups, Arvis Viguls, Anna Foma, Toms Treibergs, Dmitrijs Sumarokovs, Vladimirs Svetlovs, Luīze Lismane, Guntis Kursišs, kā arī dzejnieki no ārzemēm - Ļevs Oborins (Maskava), Lada Čižova (Pēterburga), Sergejs Sdobnovs (Maskava), Anastasija Vekšina (Gdaņska). Ar lekciju par mūsdienu dzeju uzstāsies rakstnieks Andrejs Ļevkins (Rīga/Maskava), Andreja Belija prēmijas laureāts.

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumiem pasākumu otrajā daļā uzstāsies dzejniece Anna Foma (Agnese Rutkēviča) duetā ar kontrabasistu Staņislavu Judinu, Latvijas akadēmiskais komponists Platons Buravickis kopā ar dzejnieci no Pēterburgas Ladu Čižovu, kā arī krievu dzejnieks Sergejs Sdobnovs kopā ar elektroniskās mūzikas komponistu, skaņu mākslinieku Tomu Auniņu.

Īpaši festivāla pasākumam tiek atdzejoti krievu dzejnieku darbi - pie atdzejojumiem ir strādājis Edvīns Raups.

Starptautiskā dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumi notiek ceturto reizi, pirmo reizi festivāls notika 2014.gada maijā. "Dzejnieka asinis" festivāla pasākumi notiek vairākkārt gada laikā un iesaista Latvijas un ārzemju dzejniekus un māksliniekus, kuru darbi ir saistīti ar poētisko tekstu.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti