Kultūras rondo

Neatkarības laika teātris: Vladislava Nastavševa autorteātris

Kultūras rondo

Ričarda Brotigana romāns "Foreļu cope Amerikā” - grāmata, kas apbur uz mūžu

Ar Kārļa Vērdiņa lekciju tiešsaistē atsākas "Pasaules literatūras vakari"

Ar Kārļa Vērdiņa lekciju tiešsaistē atsākas «Pasaules literatūras vakari»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

28. janvārī pulksten 19.00 tiešraidē no Raiņa un Aspazijas mājas notiks Kārļa Vērdiņa lekcija “Ievads salīdzinošajā literatūrzinātnē jeb pasaules literatūra”. Lekcija turpinās 2018. gadā aizsākto sarunu ciklu “Pasaules literatūras vakari”, informēja pasākuma organizatori.

"Kārļa Vērdiņa lekcijā tiks apskatīta salīdzinošās literatūrzinātnes vēsture, sākot no J. V. Gētes idejām par pasaules literatūru 19. gadsimta pirmajā pusē un beidzot ar mūsdienu teorētiķu darbiem. Līdzās Rietumeiropas un Amerikas teorētiķu devumam tiks runāts arī par idejām, kuras ir saistošas Baltijas valstu literatūrzinātnē – par mazo tautu literatūru, modernitātes duālo raksturu, modernisma dažādajām šķautnēm, kā arī literatūras cirkulēšanas ekonomiskajiem un politiskajiem aspektiem," vēstīts pasākuma pieteikumā. 

Kārlis Vērdiņš (1979) – dzejnieks, literatūrzinātnieks. Vairāku nozīmīgu literāru apbalvojumu laureāts, tostarp trīskārtējs Latvijas Literatūras gada balvas saņēmējs. Bijis literatūras žurnāla “Latvju Teksti” redaktors un sastādījis, rediģējis vairākus dzejas krājumus un pētījumus. Patlaban – pētnieks Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti