Iznāk jauns latviešu spriedzes romāns «Sāļais sniegs»

Iznācis latviešu rakstnieces Sandras Švarcas romāns "Sāļais sniegs", pavēstīja "Zvaigzne ABC" izdevniecībā, raksturojot to kā spraigu, mūsdienīgu un neaizmirstamu.

Pēc diviem apgādā "Zvaigzne ABC" iznākušajiem detektīvromāniem ("Klusumu meklējot" un "Pats trakākais") un stāstiem par dzīvniekiem grāmatā "Suņu mamma" rakstniece šoreiz pievērsusies neliela apjoma romānam, kurā savijas asa spriedze un daudzšķautņainas emocijas, pagātne un tagadne, galvenās varones un citu personāžu likteņstāsti.

Romāna galvenās varones Dominikas liktenis nonāk noziedzīgu pieaugušo rokās. Vēlāk tiek šķetināta jau pieaugušās Dominikas cīņa ar sevi, ar atriebības alkām un garīgo slimību, cīņa par savu dzīvi un pastāvēšanu. Tas ir skaudrs, tomēr sabiedrībā ārkārtīgi aktuāls un latviešu literatūrā pagaidām ļoti maz skarts temats, uzsvērts grāmatas pieteikumā.

"Sāļā sniega motīvs vijas cauri visai Dominikas dzīvei. Mazajai meitenei  uz vaigiem krītošās sniegpārslas sajaucas ar asarām, liekot sajust sniega sāļumu. Pieaugušajai Dominikai, nespējot tikt vaļā no smagajām bērnības atmiņām un atrast pamatu zem kājām, šķiet, ka sniegs top arvien sāļāks."

Grāmatu "Sāļais sniegs" iespējams lasīt kā spriedzes romānu par atriebību, iespējams vērtēt tajā ietverto skaudro dzīvesstāstu autentiskumu, taču pirmkārt un galvenokārt tas ir stāsts par to, kā norit cīņa ar pagātnes traumām, kā spējam – vai nespējam – piedot paši sev par to, kādi esam, un par cilvēcības cenu nedrošā un skarbā pasaulē, norādīja izdevniecībā.

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti