Kā mēneša laikā uzrakstīt romānu? Aicina uz koprakstīšanas vakaru kultūrtelpā «Tintnīca»

Svētdien, 26. novembrī, pulksten 17.00 Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) kultūrtelpā "Tintnīca", Pulka ielā 8, notiks ceturtais cikla "Tintnīca sapņotājiem" pasākums – atvērtā koprakstīšana jeb radošais vakars "Rakstīt romānu rutīnā raiti".

Tajā interesenti varēs ne tikai uzzināt vairāk par akciju "NaNoWriMo" (National Novel Writing Month – Nacionālais romānu rakstīšanas mēnesis) un dažādu topošajā RMM ekspozīcijā "Prokrastinācija & radīšana" iekļautu autoru rakstīšanas paradumiem, bet arī piedalīties radošos rakstīšanas izaicinājumos, pavēstīja muzejā.

Ar saviem pieredzes stāstiem par piedalīšanos "NaNoWriMo" un romānu izdošanu grāmatas formātā dalīsies rakstniece un "NaNo" Latvijas reģiona vadītāja Laura Vilka, rakstnieces Evija Zandberga, Ieva Melgalve un Laura Dreiže, kā arī jaunais autors Gusts Ābele. RMM pētniece Dārta Andersone ar lekciju un zibizstādi atklās dažādu autoru rakstīšanas paradumus un pavēstīs, kuri piekopuši aktīvu rakstīšanas paradumu vēl ilgi pirms "NaNoWriMo" akcijas rašanās. Noslēdzošajā pasākuma daļā visi pasākuma dalībnieki tiks aicināti veikt dažādus jaunrades izaicinājumus, tāpēc dalībnieki tiek aicināti ņemt līdzi savu klēpjdatoru, ja ir vēlēšanās rakstīšanai izmantot tehnoloģijas.

Pasākumu apmeklēt var gan ar iepriekšēju rakstīšanas pieredzi, gan tad, ja ir vēlēšanās ieviest šādu paradumu, "jo reizēm viss, kas nepieciešams, lai pārvarētu sevi un balto lapu savā priekšā, ir vēl pulciņš cilvēku, kas dara tieši to pašu".

Novembris ir zināms kā salnu mēnesis, arī valsts svētku mēnesis, taču daudziem rakstošajiem gan Latvijā, gan pasaulē tas pazīstams kā Nacionālais romānu rakstīšanas mēnesis (NaNoWriMo). Laura Vilka, viena no tā dēvētā "NaNo" Latvijas reģiona vadītājām, stāsta, ka tajā "piedalās gan profesionāli rakstnieki, gan amatieri, lai sasniegtu vienu mērķi – viena mēneša laikā uzrakstīt 50 000 vārdu garu romānu. Tā ir iespēja gan iesākt, gan turpināt rakstīšanu atsaucīgā kompānijā. Novembra laikā notiek pasākumi, kuros ikviens var pārrunāt izaicinājumus, apmainīties ar idejām, kopā rakstīt."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti