Kultūras ziņas

Vai būs atbalsts ārvalstu kino ražošanai?

Kultūras ziņas

Koncerts Z studijā. Dons

"Satori" rīko tiešsaistes lasījumus

Satikšanās sajūta – «Satori» tiešsaistes lasījumos «Viss būs labi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūras un patstāvīgas domas interneta žurnāls “Satori” cilvēku šī brīža izjūtas pielīdzina Edvarda Munka gleznā “Melanholija” attēlotajam skumju nomāktam cilvēkam. Lai kaut nedaudz mazinātu ilgas pēc savstarpējām un nesteidzīgām sarunām, kas klātbūtnē ārkārtējās situācijas dēļ ir liegtas, “Satori” ceturtdienu vakaros rīko literatūras tiešsaistes lasījumus “Viss būs labi”. 16. aprīlī iecerētais lasījums būs veltīts bērniem.

Lai mazinātu radošu personību ilgas pēc šobrīd liegtām nesteidzīgām sarunām klātienē, “Satori” rīko tiešsaistes lasījumus.“Kontakta ar citiem cilvēkiem trūkst, un līdz ar to mēs ar prieku redzam, ka autori un rakstnieki atsaucas šim mūsu aicinājumam un pēc tam tur turpina "sēdēt" čatā, sarunāties un pavadīt vakaru tomēr kopā tajā kompānijā,” stāsta “Satori” galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

“Pirmajā lasījumā mums bija vairāk dzeja, otrajā proza, trešajā lasījumā lūdzām dažādus autorus, ne tikai rakstniekus, lasīt citu autoru darbus, kas uzlabo garastāvokli. Jo lasījumu sērija arī saucas “Viss būs labi” ar domu, ka vismaz uz tām dažām stundiņām viss būs gana labi.”

Nesteidzīgas sarunas teju divu stundu garumā tiešsaistē ik ceturtdienas vakaru līdz šim pulcējušas gandrīz 300 pastāvīgo klausītāju. Bet kopumā katru lasījumu sev pieņemamā laikā noskatās no 6 līdz 8 tūkstošiem interesentu.

“Tā tiešām ir tāda sajūta, ka tas ir pasākums. Ir tā sajūta, ka kāds ir satikts,” atzīmē Zēgners.

16. aprīļa “Satori” lasījumi būs veltīti jaunākajiem klausītājiem. Tiešraidē dzejoļus un stāstus bērniem lasīs Kārlis Vērdiņš, Gundars Godiņš, Ērika Bērziņa, Santa Remere un Jolanta Pētersone. 

Zēgners atzīmē: “Mums šovakar būs interesants eksperiments – mums pieslēgsies māksliniece Lote Vilma Vītiņa, kas paralēli programmai uz ekrāna zīmēs, ilustrēs dzīvajā to, ko autori lasīs.”

Lasījumi tiešraidē skatāmi un klausāmi ceturtdienās, pulksten 19.00, portāla “Satori” “Facebook” lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti