Kultūras ziņas

Latviju "Eirovīzijā" pārstāvēs koris "Maska"

Kultūras ziņas

Mākslas galerija kā dzīvesveids

"Kāpuriņi" – humora pilna cirka izrāde

Rīgā viesosies fiziskā teātra un laikmetīgā cirka kompānija no Somijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau nākamnedēļ Rīgā viesosies izcila fiziskā teātra un laikmetīgā cirka kompānija “Kallo Collective” no Somijas. Viņu izrādi “Kāpuriņi” 15. un 16. martā pavadīs arī jautras Rīgas Cirka skolas aktivitātes, “Sarunas par cirku”, kā arī meistarklases par fizisko teātri skatuves mākslas profesionāļiem un studentiem, vēstīja Rīgas cirka pārstāvji.

Izrāde “Kāpuriņi” mākslas centrā “Zuzeum” tiks izrādīta divas reizes – 15. un 16. martā. Apmeklētājiem tā sola labsirdīga humora devu – tauriņu spārnu vēzieni, lielas puķes, lecošas olas un divi milzīgi, sulīgi kāpuri krāsainā un mazliet maģiskā sapnī, kuru izspēlē divi ļoti centīgi, bet ne vienmēr veiksmīgi leļļu meistari. Visi izrādes apmeklētāji paši varēs kļūt par daļu no kukaiņu pasaules, pirms katras no izrādēm izmēģinot dažādus cirka rīkus, ietērpjoties kāpuriņu tērpos un citādi iesaistoties jautrajās Rīgas Cirka skolas aktivitātēs. Biļetes uz izrādi vēl pieejamas Rīgas cirka mājaslapā un ''Biļešu servisa'' kasēs.

Savukārt tiem, kas interesējas par cirka mākslu un šīs izrādes tapšanu, pēc 15. marta izrādes klātienē un arī tiešsaistē būs iespēja saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem “Sarunās par cirku”, kuras ierasti pavada nozīmīgu mākslinieku viesošanos Latvijā.

Šādu pasaules raudzes mākslinieku viesošanās ir īpaši nozīmīga, jo sniedz iespēju veicināt profesionālu cirka nozares attīstību ilgtermiņā. Tieši tāpēc arī šoreiz, 13. un 14. martā, sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju tiks organizēta meistarklase skatuves mākslas profesionāļiem un studentiem. Tās laikā dalībnieki varēs iepazīt fiziskā teātra raksturlielumus un praktiski izmēģināt savus spēkus šajā disciplīnā kopā ar vienu no izrādes “Kāpuriņi” veidotājām – Jenni Kallo.

Viens no Rīgas cirka darbības mērķiem ir attīstīt cirka nozari kopumā, tāpēc bez izrādēm un meistarklasēm notiek arī aktīvs darbs pie jaunās paaudzes izglītošanas Rīgas Cirka skolā. Tas ir viens no veiksmīgākajiem un ātrāk augošajiem Rīgas cirka projektiem un piedāvā ne tikai regulāras nodarbības dažādās disciplīnās bērniem, bet arī ģimenēm un pieaugušajiem. Savukārt janvārī uzsāktajās žonglēšanas nodarbībās pusaudžiem vēl pieejamas brīvas vietas un tām iespējams pieteikties mājaslapā.

Rīgas cirks ir daudzfunkcionāls mākslas centrs un mērķtiecīgi strādā ne tikai pie nozīmīgu un aktuālu cirka izrāžu piedāvāšanas arvien plašākai publikai, bet arī ilgtermiņā veicina cirka nozares attīstību un atpazīstamību Latvijas sabiedrībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti