Mūzikas, mākslas, dejas un dzejas satikšanās – turpinās «Laikmetīgās trešdienas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tallinas ielas kvartāla “Laikmetīgo trešdienu” programma turpinās, trešdienās piedāvājot vienuviet baudīt laikmetīgo mākslu, deju, dzeju un mūziku.

15. jūlijā kultūrvietā būs piedzīvojama stīgu kvarteta “Sponte” uzstāšanās un Katrīnas Albužes laikmetīgās dejas izrāde “Šeit un tagad”.

Stīgu kvartets “Sponte” ir jauna apvienība, ko veido profesionāli, Latvijā zināmi kamermūziķi – "Sinfonietta Rīga" koncertmeistare Marta Spārniņa, pirmo vijoļu grupas mūziķe Liene Neija-Kalniņa, altu grupas koncertmeistars Ivars Brīnums un Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds. Programmā tiks izpildīti dažādu ārzemju komponistu skaņdarbi, piemēram, Filipa Glāsa Otrais stīgu kvartets “Company” un citi, kuru izvēli ietekmējusi Covid-19 pandēmija.

Katrīna Albuže ir horeogrāfe, dejotāja un dejas pasniedzēja. Laikmetīgās dejas izrāde “Šeit un tagad” ir interaktīva un improvizēta horeogrāfija, kuras noskaņu un norisi dejotājai palīdz veidot skatītāji. “Izrādē īpaši piesaistošs ir galvenais aicinājums – nebaidies darīt!” atzīmē pasākuma rīkotāji.

Nedēļu vēlāk, 22. jūlijā, apmeklētājiem tiks piedāvāts mūzikas un dzejas vakars “Aiz robežas”, kas apvieno trīs spilgtas mākslinieces – dzejnieci Ingu Gaili, flautisti Rūtu Īzāku Maču un pianisti Ilzi Kundziņu. Programmai izvēlēti dažādu paaudžu mūsdienu latviešu komponistu – sieviešu skaņdarbi, un koncerta atmosfēru veidos dzejas un mūzikas mijiedarbošanās un kontrasti.

22. jūlijā gaidāma arī mūzikas un dzejas džezīgā sadarbība dzejnieka Sergeja Timofejeva un kontrabasista Staņislava Judina izpildījumā.

Savukārt šajā nedēļā mākslas izstādi veido Liene Pavlovska – tā būs arhitektūru un skatītāju iekļaujoša multimediāla instalācija “Piena upes un ķīseļa krasti”.

29. jūlijā ar programmu “Pjacollas un Baha kontrapunkts” uzstāsies grupa “Tangooriginales”, kuras sastāvā muzicē čellists Marks Viļenskis, akordeonists Savva Zihs un kontrabasists Toms Timofejevs. Koncertprogramma “vienlaicīgi ļauj padziļināti izjust gan Astora Pjacollas un Johana Sebastiāna Baha daiļrades estētiskās dramaturģijas pretstatu, gan līdzību viņu abu mūzikas ģeniālajā vienkāršībā,” sola pasākuma rīkotāji.

29. jūlijā būs skatāma arī horeogrāfes Lauras Gorodko laikmetīgās dejas izrāde “Kabatas izmēra poligons”, kurā atspoguļots, kas notiktu ar patērētāju, ja viss plastmasas iepakojums, kurā tiek iepakotas nopirktās sadzīves preces un pārtika, brīnumainā veidā nepazustu miskastes konteinerā, bet gan krātos un vilktos līdzi ikdienas gaitās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti