Latvijā izrādīs latviešu un franču mākslinieku kopprojektu - intelektuālo meditāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

23.augustā Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī Latvijas simtgadei veltītā pasākumu ciklā un 26.septembrī Liepājā, laikmetīgās mākslas naktī "Akti naktī" pirmizrādi piedzīvos Latvijas un Francijas mākslinieku intelektuālā meditācija "Da.zA".

Meditācija "Da.zA" vieno vārdu, attēlu un skaņu, tā ir veltītas cerībai par citas - vienlīdzībā, kopējā labumā, kultūrā un garīgumā balstītas - pasaules iespējamību, ko veidotu brīva zināšanu apmaiņa, autonomas un solidāras dzīves formas.

Rūdolfa Bekiča režisētajā meditācijā autores lasījumā skanēs Liānas Langas dzeja no cikla "Peršas lielajam Nekam" (atdzejotājas - Astra Skrābāne un Rose-Marie François). Meditācijā domātājs un mākslinieks Bernārs Sordē lasīs fragmentus no manuskripta "Jaunā laikmeta paātrinājums... Luksus-pasaules jeb globālā kapitālisma noriets", dzeju un filozofisko domu ieskaus kinorežisora Arno Ferē attēli no videofilmas "Parādīšanās - Pazušana".

Īpaši šim notikumam radītas muzikālās improvizācijas izpildīs mūziķi - etnomuzikoloģe Zane Šmite, multiinstrumentāliste Ilze Grunte un dīdžejs Kristaps Krievs (DJ Krii).

Kā vēstīts, Madonas novadpētniecības muzejā no 25.jūlija līdz 13.septembrim skatāma Bernāra Sordē gleznu, instalāciju un akvareļu izstāde "Transcendence".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti