Langa: Žagara atstādināšana atgādina ainas no putiniskās Krievijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Veids, kādā Kultūras ministrija (KM) atbrīvojusi no amata ilggadējo Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktoru Andreju Žagaru, atgādina ainas no putiniskās Krievijas, tā intervijā Latvijas Televīzijai sacīja literāte Liāna Langa.

„Tas ir jauns pārvaldības stils, kurš varbūt atbilst likuma burtam, bet ne likuma garam,” uzsvēra Langa. Viņasprāt, nav pieņemama šāda publiska izrēķināšanās ar cienījamas kultūras iestādes vadību.

Rakstniece gan piebilda, ka nevēloties publiski aizstāvēt Žagaru, bet viņai nav pieņemami publiski meli par operas audita rezultātiem.

Jau ziņots, ka pēc Žagara atstādināšanas kustības „Par kultūru” pārstāvji nosūtījuši vēstuli, vēršoties pie Valsts prezidenta, premjera, kā arī Saeimas un valdības un aicinot nomainīt amatā pašreizējo kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi (Nacionālā apvienība).

Vēstuli parakstījusi Nora Ikstena, Liāna Langa un Aldis Gobzems. Ieriekš publiskajā telpā izskanējis, ka zvērināts advokāts Aldis Gobzems nolēmis iesaistīties politikā un piedalīties nākamajās Saeimas vēlēšanās topošās ekspremjera Einara Repšes vadītās partijas "Latvijas attīstībai" rindās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti