Laikmetīgās mākslas muzeju cels par privātajiem līdzekļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kultūras ministrija un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds ceturtdien parakstīs nodomu protokolu par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi un attīstīšanu.  Muzeju par saviem līdzekļiem nolēmuši celt Teterevu fonds un „ABLV Bank” bankas labdarības fonds.

Muzejs taps pašlaik neapbūvētā teritorijā pie Skanstes ielas, un plānots, ka tas darbosies pēc līdzīga modeļa kā Latvijas Okupācijas muzejs, kas arī ir privāts.

Muzeja būvniecības izmaksas un termiņus rīkotāji sola atklāt pēc nodomu protokola parakstīšanas ar Kultūras ministriju.

„Šodien tiks dots starts unikālam filantropijas paraugam Latvijas vēsturē pēdējos 100 gados. Divi labdarības fondi - Borisa un Ināras Teterevu fonds un „ABLV Charitable Foundation”- ir nodibinājuši speciālu Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fondu ar mērķi uzbūvēt Latvijā Laikmetīgās mākslas muzeju.

Tas būs privāts muzejs, kurā fonds sadarbosies ar valsti tādā griezumā, ka valsts šajā projektā ieguldīs intelektuālo pienesumu un kolekcijas daļu.

Bet visas pārējās izmaksas, būvniecības darbus, arhitektūras konkursu un pārējās nepieciešamās procedūras veiks šis fonds,” stāsta projekta sabiedrisko attiecību pārstāve Inga Vasiļjeva.

Iepriekš ziņots, ka jau kopš 2005.gada notiek aktīvs Latvijas laikmetīgās mākslas kolekcijas veidošanas process, kurā ilgtermiņā sadarbojas Kultūras ministrija un "ABLV Bank".

No 2013. gada tiek realizēta arī Borisa un Ināras Teterevu fonda programma “Māksla publiskā telpā” (sadarbībā ar Rīgas pilsētu).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti