Kultūras ziņas

Lasīšanas vēsture no viduslaikiem līdz mūsdienām

Kultūras ziņas

Reinis Zariņš aicina uz mājkoncertu

Jaņa Rozentāla mākslas skolai top jauna ēka

Jaņa Rozentāla Mākslas skolai top jauna ēka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Februāra otrajā pusē viena no četrām Nacionālās mākslu vidusskolas mācību iestādēm – Jaņa Rozentāla Mākslas skola – svinēs 75. jubileju. Kā atzina skolas vadītājs Jānis Dukāts – dzimšanas dienā nevar būt labākas dāvanas par būvniecības procesā esošo skolas ēku Slokas ielā. Tajā jau pēc gada tiks iekārtotas skolas darbnīcas un studijas, ļaujot topošajiem māksliniekiem apgūt zināšanas mūsdienīgā vidē.

Nosaukums “Nacionālā mākslu vidusskola” apvieno četras izglītības iestādes – Emīla Dārziņa Mūzikas skolu, Rīgas Baleta skolu, Jaņa Rozentāla Mākslas skolu un Rīgas Doma kora skolu. Jau vairākus gadus vidusskolas vadība ir vērsusi uzmanību uz piemērotu telpu un aprīkojuma trūkumu. Nesen sākusies Dārziņskolas koncertzāles atjaunošana, un šobrīd turpinās 2020. gada nogalē uzsāktā kompleksu Slokas ielā pārbūve Rozentāla Mākslas skolas vajadzībām.

“Šeit būs primāri mākslu māja, bet būs arī vispārizglītojošo priekšmetu māja, kuru varēs izmantot visi Nacionālās mākslu vidusskolas skolēni mācību procesā,” skaidro Nacionālās mākslu vidusskolas direktors Jānis Ziņģītis. “Mājā ir paredzētas telpas jaunajām izglītības programmām, kas ir saistītas ar starpnozaru (mākslas, mūzikas, audiovizuālās mākslas) jomu – tas, kādēļ vispār Nacionālā mākslu vidusskola daļēji tika veidota.”

Līdzekļi otrās kārtas pārbūvei vēl tiek meklēti, taču pirmā kārta Slokas ielā tiks pabeigta jau šī gada beigās. Jaunajā ēkā būs Rozentāla Mākslas skolas darbnīcas un studijas, kuru apjoms pašreizējā skolas ēkā Hāmaņa ielā jau ir pāraudzis iespējas.

Jaņa Rozentāla Mākslas skolas vadītājs Jānis Dukāts stāsta: “Ceturtajā stāvā būs fantastiskas glezniecības darbnīcas ar virsgaismu, arī tēlniecības tehnikas un tehnoloģijas varēs apgūt, būs arīdzan iespēja atliet alumīnija formas, bronzā atliet formas, tāpat arī trīs dimensiju māksla, animācijas studijas, fotogrāfija arīdzan šeit, pirmajā stāvā.”

Būvnieku pārstāvis teic, ka darbi uz priekšu rit raiti, tāpēc gala termiņš kavēts netiks.

“Darbi notiek pēc grafika, mēs nekavējam, ir, protams, pozīcijas, kur nāksies pārorientēties, bet tas ir darba specifikas dēļ,” norāda SIA “ZENG” projekta vadītājs Valters Spicbergs. “Līdz šim brīdim ir paspēti visi ēku demontāžas darbi, ir par 95% pabeigtas visas būvkonstrukciju sadaļas, un pašreiz tiek uzsākti darbi uz tīklu izbūves. Objekts pašreiz ir tādā pārejas stadijā no ēkas karkasa uz ēkas iekšējām komunikācijām un iekšējo apdari.”

Kā norāda Jaņa Rozentāla Mākslas skolas vadītājs Jānis Dukāts, jaunās telpas sniegs iespējas ar vērienu izpausties un attīstīties, veidojot jaunas, starpdisciplināras programmas, attīstīt jau esošās programmas un arīdzan uzņemt lielāku izglītojamo skaitu, jo gribētāju daudzums ar katru gadu pieaug.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti