Atkārtoti izsludina konkursu uz Nacionālās mākslu vidusskolas direktora amatu

Iepriekš izsludinātajam konkursam noslēdzoties bez rezultāta, Kultūras ministrija (KM) 22. februārī izsludinājusi atkārtotu atklātu konkursu uz Mākslu izglītības kompetences centra (MIKC) "Nacionālā mākslu vidusskola" direktora amatu, informēja KM.

Pretendenti savus pieteikumus KM aicināti iesniegt līdz 2024. gada 22. martam.

Galvenie Nacionālās mākslu vidusskolas direktora amata pienākumi ir plānot, vadīt un koordinēt skolas darbu, nodrošinot tās mērķu un uzdevumu izpildi, pārstāvēt skolas intereses valsts un pašvaldību iestādēs, komercsabiedrībās un tiesu iestādēs, kā arī nodrošināt Nacionālās mākslu vidusskolas finansiālo, juridisko un administratīvo darbību tās mērķu un uzdevumu īstenošanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Direktora mēneša atlīdzība bruto paredzēta no 3631,60 līdz 4216,60 eiro.

Amata konkursa pretendentiem izvirzītās prasības ir: atbilstība Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajām prasībām, augstākā izglītība, vismaz 3 gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā, vismaz 3 gadu darba pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības vai kultūras institūcijā, teicamas latviešu valodas un labas angļu valodas zināšanas. 

Tāpat vēlama darba pieredze projektu vadībā, zināšanas par izglītības iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, profesionālās izglītības jomu un tās attīstības tendencēm, zināšanas par valsts iestādes finanšu un budžeta vadības principiem, zināšanas par kultūras nozari, izpratne par profesionālās izglītības iestādes vadīšanu, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšanas prasmes un stratēģiskais redzējums.

 Līdzšinējais Nacionālās mākslu vidusskolas direktors Jānis Ziņģītis pēc paša vēlēšanās nolēmis pamest amatu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti