Kultūras ziņas

Nacionālais teātris gatavojas "Kabarē"

Kultūras ziņas

Septiņdesmito mode - dumpis buduārā

«Ideju vingrotava» pulcē radošos

«Ideju vingrotava» pulcē radošo profesiju pārstāvjus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Radošās darbības nedēļa "radi!2014", sadarbojoties ar  Kultūras ministriju un Britu padomi Latvijā, rīko "Ideju vingrotavu", kurā piedalās Latvijas un ārvalstu dizaina un radošo industriju eksperti.

Radošā nedēļa "radi!2014" notiek jau ceturto gadu, aicinot katru izvingrināt smadzenes. Šonedēļ "vingrotavā" darbosies gan mūsu radošo industriju pārstāvji, gan starptautiskie eksperti. Radošās nedēļas mērķis ir saprast, kā attīstīt un pēc tam ikdienā pielietot dizainisku domāšanu.

Mēs bieži vien uz kultūras radošo sektoru raugāmies kā uz tādu patērējošu jomu, bet pasaules un Eiropas prakse šobrīd ir tāda, ka, veiksmīgi veidojot partnerību, sinerģiju starp kultūru radošiem cilvēkiem un citām nozarēm tradicionālās ražošanas jomā, mēs varam veidot jaunas vērtības," norāda kultūras ministre Dace Melbārde.

Dizains var kalpot kā pārmaiņu instruments. Radošajā nedēļā tiek skatītas dizaineru prakses Latvijā un citur pasaulē. Darbnīcas apmeklētāji tajā dalās ar zināšanām un spontānām idejām, kas ir nepieciešamas, lai šīs radošās partnerības varētu izvērst plašāk un ieguvēji būtu ne tikai radītāji, bet arī patērētāji.

Šeit ir visdažādākie cilvēki - kultūras pārstāvji, dizaineri, uzņēmēji, skolotāji. Mūsu uzdevums ir ne tikai radīt, bet, kā arī pats nedēļas nosaukums mums saka priekšā, veidot radu attiecības starp dažādu nozaru pārstāvjiem," saka Latvijas Nacionālās bibliotēkas radošais direktors Gatis Mūrnieks.

"radi!2014" projekta vadītāja Lilita Sparāne norāda - sākotnēji projekts pievērsās izglītības sektoram, bet tagad nedēļas laikā radošas aktivitātes notiek visā Latvijā.

Mēģinām aizsniegt visu Latvijas sabiedrību, lai katrs indivīds apzinātos, ka viņš drīkst radīt, viņš spēj radīt un jebkura maza izmaiņa, kas spēj darīt labu, dara labu arī visai mūsu sabiedrībai," uzsver Lilita Sparāne.

Kā vēstīts iepriekš, ar pasākumu "Ideju vingrotava" 13.maijā atklāta radošās darbības nedēļa "radi!2014", kas ar plašu pasākumu programmu risināsies visā Latvijā.

Ar pilnu pasākumu programmu varat iepazīties "radi!2014" mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti