Demakova atkāpjas no Mūzikas akadēmijas padomes priekšsēdētājas amata

No amata atkāpusies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas padomes priekšsēdētāja Helēna Demakova.

Padomes izplatītajā paziņojumā medijiem Demakova skaidroja, ka atkāpjas no amata, jo viņai šis ir emocionāli pārāk smags laiks.

Tāpat nevēlos, lai ciestu manu lekciju kvalitāte Latvijas Mākslas akadēmijā. Tas, vai visai padomei jāturpina darbs, ir lemjams padomei kopā," norādīja Demakova.

Par savu lēmumu viņa informējusi pārējos padomes locekļus.

"Man ir ļoti žēl, ja esmu pievīlusi kultūras ministres un cietušo meiteņu uzticību," norādīja Demakova.

Komentējot Demakovas atkāpšanos, kultūras ministre Agnese Logina ("Progresīvie") norādīja, ka par padomes tālāko darbu jālemj visai padomei kopā.

Nākot gaismā liecībām par Mūzikas akadēmijas pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm, augstskolas padome, kuru līdz šim vadījusi Demakova, izteica neuzticību rektoram Guntaram Prānim, aicinot viņu atkāpties no amata. Tomēr Prānis šādu soli nespēra.

"Lai pašattīrītos, tomēr ir nepieciešama līderība. Līderība, kurai ir jānāk no pirmās dienas, nevis ceturtajā dienā jāsaņemas kādu atlaist. Bet tas ir jādara nekavējoties. Un šādu līderību mēs tā līdz galam nesaskatījām. Jo tie nodarījumi ir pārāk smagi," iepriekš medijiem sacīja Demakova.

KONTEKSTS:

Latvijas Televīzijas raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

Akadēmija vērsusies Valsts policijā saistībā ar raidījumā izskanējušo informāciju, arī Kultūras ministrija ir aicinājusi akadēmijas studentes, kas cietušas no pasniedzēju seksuālās uzmākšanās, iesniegt trauksmes ziņotāja pieteikumus.

Policija 11. martā ir saņēmusi iesniegumu un sākusi resorisko pārbaudi.

JVLMA padome 11. martā izteica neuzticību JVLMA rektoram Guntaram Prānim un aicināja atkāpties no amata. Padome aicinājusi akadēmijas Senātu 8. aprīlī sasaukt sēdi par Prānim izteikto neuzticību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti