Viestura Kairiša filma «Piļsāta pi upis» skatāma internetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Režisora Viestura Kairiša spēlfilmu “Piļsāta pi upis” ("Pilsēta pie upes"), kas uz ekrāniem nonāca janvārī, var noskatīties internetā, medijus informē filmas pārstāvji.

Jaunu cilvēku attiecību stāsts uz vēsturisko notikumu fona turpina ceļu pie skatītājiem arī laikā, kad kinoteātri ir slēgti, sniedzot iespēju arī mājas apstākļos noskatīties jaunāko latviešu pilnmetrāžas filmu.

"Sociālās distancēšanās apstākļi, kad visiem prātīgāk palikt mājās, var palīdzēt pietuvināties notikumiem, kuriem līdz šim nav atlicis laika. Filma “Piļsāta pi upis” ir dzīvi apliecinošs kino par sarežģītu laika posmu Latvijas vēsturē, taču filmas tēmas – kā dzīvot neparedzamos apstākļos, līdzjūtība, bailes un drosme – ir svarīgas šodien ne mazāk kā toreiz," saka filmas producents Guntis Trekteris.

“Piļsāta pi upis” ir attiecību stāsts uz pagājušā gadsimta 30.-40. gadu vēsturisko pārmaiņu fona. Pirmo reizi vienā Latvijas filmā ietverti daudzi un dažādi vēsturiskie notikumi, kas šajā laikā nepielūdzamā ātrumā sekoja cits citam. Galvenajās lomās – Dāvis Suharevskis, Agnese Cīrule, Gundars Āboliņš, Brigita Cmuntova, Juozas Budraitis. Viesturs Kairišs filmu veido kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem – mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu.

Filma pieejama vietnē "Vimeo" – maksas pieeja paredz piekļuvi filmai 48 stundu periodā.

Informācija vietnē "Vimeo" liecina, ka filma pieejama tikai Latvijas teritorijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti