VIDEO: Publiskots filmas «Mātes piens» pirmais tīzeris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Filmu studijas "Deviņi" un režisores Ināras Kolmanes veidotā pilnmetrāžas spēlfilma “Mātes piens” saņēmusi finansiālu atbalstu arī Eiropas Savienības (ES) programmā “Radošā Eiropa MEDIA” filmas projekta attīstīšanai. Tas noticis vienlaicīgi ar Nacionālā Kino centra piešķirto atbalstu filmas ražošanai. Tāpēc filmas veidotāji prezentē pirmo filmas video rullīti – tīzeri, medijus informē filmas pārstāvji.

Filma “Mātes piens” tiek veidota pēc populārā rakstnieces Noras Ikstenas romāna “Mātes piens” motīviem. Filmas režisore ir Ināra Kolmane, scenārija autors Arvis Kolmanis.

Tīzera filmēšanā piedalījusies starptautiska komanda – operators Rolands Leonavičus (Lietuva), mākslinieki Algirds Garbačiausks (Lietuva) un Elena Šimulinaite (Lietuva), rekvizitore Dace Rožlapa, kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grima māksliniece Gunda Zvirbule, producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, un citi.

Šobrīd galvenajai - mātes - lomai izvēlēta aktrise Maija Doveika, mātes lomai jaunības gados Elīna Vaska un meitas lomai Rūta Kronberga, kura spēlēja mazo meiteni Billi filmā “Bille”.

Filmu “Mātes piens” plānots veidot kā starptautisku projektu, piesaistot starptautiskos kopproducentus un citu valstu radošos speciālistus. Viens no topošā filmas projekta partneriem jeb kopproducentiem jau kopš filmas projekta sākuma ir arī Latvijas tehnoloģiju un izklaides uzņēmums SIA ''Tet''.

Grāmata “Mātes piens” ir ieguvusi lielu atsaucību visa pasaulē. Tā jau ir tulkota un izdota vairāk nekā 20 valstīs, to skaitā Apvienotajā Karalistē, Itālijā, Ungārijā, Igaunijā, Maķedonijā, Gruzijā, Zviedrijā, Ukrainā, Sīrijā, Horvātijā, Japānā, Krievijā, Spānijā, Vācijā, Austrijā, Lietuvā, Francijā, ASV, tikko Arābu Emirātos un Norvēģijā un citur. Grāmata arī ir ieguvusi daudzas dažādas starptautiskas prestižas recenzijas.

Filmas stāsts aptvers laika posmu no Otrā pasaules kara beigām un vēstīs par sieviešu likteņiem, kur vēstījuma centrā ir 20. gadsimta 70. un 80. gadi. Jauna, daudzsološa ārste konfliktā ar totalitāro padomju režīmu zaudē visu — karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Taču pieaugot meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt gan mātei depresijā, gan pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā. Mātes un meitas dzīvesstāsti norisinās padomju okupētajā Latvijā laikposmā no 1945. līdz 1989. gadam, līdz sabrūk Padomju Savienība.

Filmas koncepcijas pamatā ir cilvēku savstarpējo un sociālo attiecību, kā arī vēsturisku procesu atspoguļojums caur divu sieviešu – mātes un meitas – dzīvesgājumu un pasaules skatījumu.

Iepriekšējā režisores Ināras Kolmanes veidotā pilnmetrāžas spēlfilma “Bille” (2018), kas veidota programmā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” un ir Latvijas–Lietuvas–Čehijas kopražojums, ieguvusi dažādus apbalvojumus, tai skaitā nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps” kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti