Kultūras ziņas

Atver logu un #Ieelpobrīvību!

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Pirmā Latvijas un Indijas kopražojuma filma "Manni"

Uz pašmāju ekrāniem nonāk Latvijas un Indijas kopražojuma filma «Manni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pirms diviem gadiem Itālijā pirmizrādi piedzīvoja Daces Pūces režisēta kinolente, kuru žanriski var dēvēt par psiholoģisku zinātniskās fantastikas trilleri, un tas tapis kopražojumā ar Indiju.Tagad stāstu par kādas ārzemnieces neparastajiem piedzīvojumiem Latvijā beidzot varēs redzēt arī Latvijas skatītāji.

Latvijas un Indijas kopražojuma filma "Manni" pirmizrāde kinoteātrī "Splendid Palace" pulcēja starptautisku kinolentes veidotāju komandu, draugus un atbalstītājus. Filmas scenāriju rakstījusi un galvenās varones lomu atveido indiešu aktrise un producente Sonala Segala, ko Latvijas režisore Dace Pūce iepazinusi, studējot filmu skolā Ņujorkā.  

"Režisoram jau tas scenārijs ne tikai jāiemīl, bet jāzina katra detaļa. Tur ir jāizgaršo un jāiedzīvojas. Tas ir ļoti svarīgi. Tad es mēģināju mēneša laikā iemīlēt šo scenāriju un darīt visu, lai pēc iespējas uzlabotu," stāsta Dace Pūce.

Filmas "Manni" stāsta centrā ir kādu indiešu rakstniece, kas ierodas Latvijā, lai rakstītu autobiogrāfisku romānu, bet nokļūst mākslīgā intelekta attiecību gūstā.

"Ideja radās no tā, ka es pamanīju, cik ļoti visi bija apsēsti ar saviem telefoniem. Mēs esam paaudze, kas, ja mūs atstāj uz divām minūtēm, uzreiz sākam izmantot savus telefonus. Un plus vēl tas, cik daudz privātās informācijas ir mūsu telefonos. Tāpēc tas bija viens no tiem jautājumiem – ko telefons tev ir nodarījis? Tu esi apsēsts ar savu telefonu, bet, kas notiks, ja tavs telefons būs apsēsts ar tevi?" par darba iedvesmu stāsta Sonala Segala.

Filma pilnībā uzņemta Latvijā, un tajā piedalās arī pašmāju aktieri Dārta Daneviča un Jurijs Djakonovs. Viņi filmā atveido vienu tēlu – indietes mīļāko.

"Es esmu patīkami pārsteigts. Jo man šķita, ka tieši mentalitāte – indiešu, latviešu, daudzas lietas –, nezināju, vai tas ies kopā," pirmizrādes vakarā atzīst Jurijs Djakonovs. Arī Dārta Daneviča neslēpj: "Es arī esmu patīkami pārsteigta, jo man bija daudz bažu tieši par manu lomu, par to specifiku. Ļoti kaut kas man netipisks. Es nezināju, kā tas būs samontēts. Beidzot man ir atvieglojuma pilns vakars. Viss ir kārtībā."

Indijas un Latvijas psiholoģisks zinātniskās fantastikas trilleris "Manni" ir saņēmis jau 11 starptautiskas balvas ASV, Indijā un Lielbritānijā. Latvijas kinoteātros šo filmu gan varēs redzēt tikai dažos seansos. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti