Šoruden nenotiks filmu festivāls «Baltijas pērle»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 11 mēnešiem.

Ikgadējais filmu festivāls „Batiljas pērle”, kas kinocienītājiem Rīgā bija skatāms 20 gadus, šogad rudenī nenotiks. Tā Latvijas Radio 4 apliecināja festivāla direktore Marina Ļipčenko.

Iepriekš kino cienītājiem bijusi iespēja ik gadu rudenī apmeklēt divus plašus festivālus, kas notika Rīgā un savstarpēji konkurēja: „Baltijas pērle” un „Arsenāls”. Pērn par savu slēgšanu paziņoja „Arsenāls”, bet nu izrādās – nenotiks „Baltijas pērle”.

Kā iemesls festivāla atcelšanai šogad ir finanšu situācija. „Tas mums bija ļoti smags lēmums. Pēc tam, kad aizgāja festivāls „Arsenāls”, praktiski tika pārtraukta jebkāda kino festivālu finansēšana no Kultūras ministrijas. Mums palika atbalsts tikai no Rīgas domes. Un šogad mēs saņēmām 15 tūkstošus no Rīgas domes un piecus – no Kultūrkapitāla fonda. Ar šo naudu mēs varētu samaksāt tikai par „Splendid Palace” un Kongresa nama kinoteātru nomu. Tāpēc pilnvērtīgs festivāls, kādam tam vajadzētu būt, nevis vienkārši kino dienas, nav iespējams. Turklāt festivālam ir jāaug,” skaidro Ļipčenko.

Festivāla direktore gan cer atjaunot „Baltijas pērles” darbību nākamajā, 2014.gadā. Un pastāv iespēja, ka Rīgas dome un Kultūrkapitāla fonds ļaus festivālam izmantot arī finansējumu, kas tam tika atvēlēts šogad. „Līdzekļus, kas tika piešķirti, mēs saņemsim nākamgad. Es ceru, ka tas būs kā papildus finansējumus. Līdz ar to nākamgad šī summa pieaugs, un mēs varēsim vismaz kaut ko darīt. Mēs jau gatavojamies festivālam,” norādīja Ļipčenko.

„Baltijas pērle” pašlaik arī meklē citus atbalstītājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti