Projekta «Kino trofejas» turpinājumā - amerikāņu filmu skate

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ņemot vērā programmas popularitāti un ieklausoties apmeklētāju vēlmēs, Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzejs piedāvā projekta "Kino trofejas" turpinājumu - otro filmu skati, kurā tiks izrādītas vēl četras amerikāņu filmas no 20.gadsimta 30. un 50.gadiem. Skate norisināsies Rīgas Kino muzejā no 9. līdz 28.maijam ceturtdienās un sestdienās.

Programmā "Kino trofejas" iekļautas četras filmas ar tādu pazīstamu un vēl arvien iemīļotu aktieru kā Grētas Garbo un Roberta Teilora, Odrijas Hepbernas un Gregorija Peka, Mario Lancas un citu aktieru piedalīšanos.

Programma tiks atklāta sestdien, 9.maijā, ar 1935.gadā tapušo Ļeva Tolstoja romāna "Anna Kareņina" ekranizāciju, kurā Annas lomu spēlē Grēta Garbo, bet Vronski - Fredriks Mārčs. Grēta Garbo būs redzama arī filmā "Kamēliju dāma" (1936), kurā viņas partneris ir skatītāju elks Roberts Teilors.

Viljama Vailera romantiskajā komēdijā "Romas brīvdienas" (1953) būs iespējams vērot izcilo aktieru pāri - trauslo Odriju Hepbernu karaliskās atvases tēlā un vīrišķīgo Gregoriju Peku amerikāņu žurnālista lomā, kuri satiekas neparastos apstākļos Romā un kopā pavada dažas neaizmirstamas dienas. Savukārt muzikālu filmu piekritējiem izvēlēta filma "Lielais Karūzo" (1951), kas daļēji balstīta tenora Enriko Karūzo (1873-1921) biogrāfijā un kura galvenajā lomā tik pat talantīgais tenors un aktieris Mario Lanca.

Seansu laiki:

"Anna Kareņina" - 9.maijā plkst. 14 un 21.maijā plkst. 18;

"Kamēliju dāma" - 16.maijā plkst. 14 un 28.maijā plkst. 15;

"Romas brīvdienas" - 14.maijā plkst. 18 un 23.maijā plkst. 14;

"Lielais Karūzo" - 16.maijā plkst. 17 un 28.maijā plkst. 18.

Katra filma tiks rādīta divos seansos, nodrošinot sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Ieeja seansos ir bez maksas. Filmas tiks rādītas Rīgas Kino muzejā Rīgā, Peitavas ielā 10. Muzeja pārstāvji aicina nākt laicīgi, jo muzeja zāle ir neliela, bet seansi - pieprasīti.

Kā vēstīts, Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzejā 2014.gada aprīlī Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmā tika atklāta izstāde "Kino trofejas", kas veltīta 1940.-1950.gadu kino repertuāram un kino apmeklēšanai Latvijā. Izstādes laikā 2014.gada oktobrī Rīgas Kino muzejs rīkoja amerikāņu filmu skati, parādot vairākas savulaik lielu skatītāju atsaucību ieguvušas filmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti