Kultūras ziņas

Mariss Jansons pamet galvenā diriģenta amatu

Kultūras ziņas

Latvijā svin Šekspīra 450 gadu jubileju

Kino mīļotāji dodas pēc "Kino trofejām"

Sākas Kino muzeja projekts «Kino trofejas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien ceļu pie skatītājiem sāks Rīgas Kino muzeja projekts „Kino trofejas”, kas iekļaujas „Rīga 2014” programmā. Tas būs atskats uz kino izrādīšanu un skatīšanos pēckara Rīgā - 40. un 50. gados. Tolaik kino bija ļoti populārs brīvā laika pavadīšanas veids.

Projekts piedāvās gan filmu programmu („Splendid Palace” no 24. līdz 30. aprīlim), gan izstādi, kas Rīgas Kino muzejā būs skatāma no 23.aprīļa.

„Šajā izstādē būs divas galvenās daļas. Vienu veidos materiāli fotoizdruku veidā, kur varēs izlasīt kino skatītāju citātus par kino apmeklēšanu pēckara Rīgā, aplūkot kinoteātru fotogrāfijas un aprakstus par tā laika kinoteātru repertuāru. Tāpat uzzināt, kā šis repertuārs tika veidots, un kas to sastādīja.

Kultūras Rondo saruna ar Zani Balčus un Līvu Pētersoni
00:00 / 18:03
Lejuplādēt

Otru informatīvo daļu veidos mūsu nofilmētās videointervijas ar kino skatītājiem, kurās cilvēki stāsta par savu tā laika kino apmeklēšanas pieredzi. Uz kādiem kinoteātriem viņi gāja, kādas filmas viņiem patika, ar ko viņi kopā gāja. Tātad dažādas nianses, kas raksturo tā laika kino apmeklēšanas rituālus,” stāsta projekta kuratore Zane Balčus.

Savukārt pirms filmām sadarbībā ar Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu tiks rādīts kinožurnāls – gluži kā toreiz. Kinožurnāla sižetos būs redzami aktuāli notikumi tā laika sabiedriskajā un politiskajā dzīvē – pirmās trolejbusa līnijas, Akmens tilta un Ļeņina pieminekļa atklāšana Rīgā, televīzijas pārraižu uzsākšana un citi jaunumi. Filmas tiks rādītas 35 mm kinokopijās, sadarbojoties ar citu valstu kino institūcijām – Fridriha Vilhelma Mūrnava arhīvu, Igaunijas kino arhīvu, Boloņas sinematēku u.c.

Rīgas Kino muzeja projekts „Kino trofejas” norisināsies Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti