Pasaules pirmizrādi piedzīvos Emīla Alpa debijas filma «Koris. Diriģents. Kamēr…»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (“Riga IFF”) laikā, 18. oktobrī, kinoteātrī “Splendid Palace” pasaules pirmizrādi piedzīvos jaunā kino režisora Emīla Alpa debijas filma “Koris. Diriģents. Kamēr…”. Filma ir nominēta nacionālajai kino balvai “Lielais Kristaps” kategorijā “Labākā debijas filma”, paziņojumā medijiem informē filmas pārstāvji.

Dokumentālā filma stāsta par dziedātāja pieredzi vienā no izcilākajiem Latvijas koru kustības fenomeniem – jauniešu korī “Kamēr…”  un par laiku, kad koris gatavojās vienam no lielākajiem izaicinājumiem savas pastāvēšanas vēsturē – dalībai starptautiskajā koru konkursā Tolosā.

Pēc galvenā diriģenta un vairāku dziedātāju aiziešanas korim tika doti tikai divi mēneši, lai atrastu kopīgu valodu ar jauno māksliniecisko vadītāju.

Šajā periodā katram kora dalībniekam nācās uzdot jautājumus sev un citiem, vai koris varēs uzticēties jaunajam diriģentam un godam pārstāvēt kora un Latvijas vārdu pasaulē.

Filma ir jaunā kino režisora Emīla Alpa debijas darbs. Stāsts, kas aizsākās kā 20 gadu veca jaunieša eksperiments dokumentālajā žanrā, nu nonācis līdz lielajam ekrānam.

Filmas pārstāvji paziņojumā atklāj, ka filmēšanas procesā nācies saskarties ar vairākiem izaicinājumiem - tās uzņemšanai tika izmantoti režisoram tolaik pieejamie resursi, kā, piemēram, vairākus gadus veca spoguļkamera, turklāt pašam režisoram koru konkursā bija jāpiedalās arī kā dziedātājam. Sākotnēji šķietami neiespējamais darbs nu ir realizējies pilnmetrāžas dokumentālajā filmā. Režisors ir sekojis ik uz soļa kā diriģentam, tā dziedātājiem, viņu personiskajiem pārdzīvojumiem, cīņām, šaubām un uzvarām.

Šī ir unikāla iespēja iepazīt kori un būt daļai no pārdzīvotā, kas svešām acīm nekad netiktu atklāts – tā sola filmas veidotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti