Labrīt

Aptauja: valsts atbalsts krīzes laikā neaizsniedz kultūras nozarē strādājošos

Labrīt

Kultūras ministrija par atlabalstam lūgto naudu grib veidot valsts pasūtījumu krīzes laikā

Ināra Kolmane veido filmu "Mātes piens" pēc Noras Ikstenas romāna motīviem

Kolmanes filmas «Mātes piens» filmēšana varētu sākties rudenī, ja situācija ļaus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Filmas "Mātes piens" veidotāji publiskojuši pirmo video rullīti jeb tīzeri un ir gatavi uzsākt filmas ražošanu. Ja apstākļi ļaus uzsākt filmēšanu rudenī, tad tā savu pirmizrādi piedzīvos 2022. gadā. Filmas režisore ir Ināra Kolmane, un darbs top kopsadarbībā ar Lietuvu un Čehiju.

Filmas centrā būs mūsdienu Latvijas kino reti apskatīts periods – padomju gadi, sākot no 40. gadu vidus līdz Atmodas laikam.

Pamatā stāsts risināsies 70. un 80. gados, kad jauna daudzsološa ārste konfliktā ar varu zaudē teju visu – karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu.

Kad meita, kurai māte savulaik liedza mātes mīlestību, pieaug, tieši viņa kļūst par savas mātes vienīgo atbalstu un palīgu cīņā pret depresiju.

Šī mātes un meitas attiecību līnija būs arī pati svarīgākā Ināras Kolmanes filmā, stāsta režisore.

Jau lasot Noras Ikstenas romānu, režisorei uzreiz bijis skaidrs, ka vēlas to vizualizēt un kas varētu spēlēt galveno lomu. Filmā mātei būs vārds Astra, Maija Doveika viņu atveidos pusmūžā, bet jaunībā Astru spēlēs Elīna Vaska. Meitai filmas vārds būs Laura, kuras lomā iejutīsies jau no "Billes" iepazītā Rūta Kronberga.

Tikko publiskots pirmais filmu ievadošais video rullītis jeb tīzeris, projekts atrodas aktīvā pirmsražošanas periodā, un būtu ļoti labi, ja filmēšanu varētu uzsākt šīs vasaras beigās vai rudenī.

Filmu iecerēts veidot kā Latvijas kopprodukciju ar Lietuvu un Čehiju, līdzīgi kā tapa Kolmanes filma "Bille".

Filmas scenārija autors ir Arvis Kolmanis, un scenārijs tapis ciešā sadarbībā ar romāna autori Noru Ikstenu. Viņa stāsta, ka grāmatas lasītāji nebeidz un nebeidz viņai uzdot jautājumu, vai romāns tiks arī ekranizēts, un prieks, ka tagad uz to varēs atbildēt apstiprinoši. Pie tam viņai ļoti svarīgi, lai filma taptu tieši Latvijā.

Grāmata "Mātes piens" tulkota un izdota vairāk nekā 20 valstīs, sākot no Zviedrijas un Norvēģijas līdz Japānai un Arābu Emirātiem.

Tikko iegūtais finansiālais atbalsts no diviem avotiem – Nacionālā kino centra un Eiropas Savienības programmas "Radošā Eiropa MEDIA" – dod iespēju nofilmēt visu lielāko materiāla daļu. Ja situācija atļaus sākt filmēt šī gada otrajā pusē, tad filma pie skatītājiem gatavā veidolā varētu nonākt 2022. gadā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti