Izrādīs vēsturisku spiegu trilleri «Suflieris» ar latviešu aktieru piedalīšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No 16. septembra kinoteātros visā Latvijā būs skatāms vēsturisks spiegu trilleris "Suflieris" ar Prītu Voigemastu, Agnesi Budovsku un Kasparu Znotiņu galvenajās lomās.  Filma ir Latvijas, Igaunijas, Somijas un Lietuvas kopražojums, kurā atspoguļota Otrā pasaules kara priekšvakara spriedze, informēja filmas pārstāvji.

Spiegu trilleris "Suflieris" stāsta par laiku, kad PSRS un Vācija pārsteidz pasauli, parakstot vienošanos par neuzbrukšanu, un pārējiem vēl nav zināms, ka paktā ietverts arī slepens protokols, kas nodod Baltiju un Somiju Staļina varā un ļauj Hitleram iebrukt Polijā. Filmas centrālais varonis ir militārā izlūkdienesta aģents, kurš traģiski zaudējis mīļoto sievieti un dzen pēdas noslēpumainam Padomju Savienības dubultaģentam.

"Šī brīža notikumi – karš Ukrainā un globālās pārmaiņas visā pasaulē – ļauj vilkt paralēles ar filmas sižetu, kas modina nācijas kolektīvo atmiņu un liek izvērtēt vēstures lomu šodien. [..]Neviens no mums nevarēja iedomāties, ka 21. gadsimtā piedzīvosim līdzīgas šausmas un neziņu par nākotni. Ciešanas gan toreiz, gan tagad liek novērtēt miera laikus. Stāstot stāstus par iepriekšējiem kariem, to pārdzīvojumiem un postu, mums ir iespēja šo tēmu risināt mums pieejamā formā, neklusēt, atgādināt vērtības, kuras mūsu nācijām palikušas nemainīgas – brīvība, gods un cieņa," uzsvēra veidotāji.

Filmas režisors ir Margus Paju no Igaunijas. Kopā ar latviešu aktieriem Agnesi Budovsku, Kasparu Znotiņu, Gati Gāgu un Daini Sumišķi trillera "Suflieris" lomas atveidoja Igaunijā pazīstamie aktieri Prīts Voigemasts, Elmo Nüganen, Doris Tislar, lietuvieši Ieva Andrejevaitė un Valentin Novopolskij, kurš Latvijā pazīstams  no filmām "Oļegs" un "Krimināllieta iesācējam". Filmas mūzikas autori – latviešu komponisti Ēriks Ešenvalds un Rihards Zaļupe. Ierakstā piedalījušies Latvijas Radio kora solisti un simfonisko orķestru mūziķi, ieraksts veikts Latvijas Radio 1. studijā un Rīgas Sv.Jāņa baznīcā.

Filmu veidojušas kompānijas "Nafta Films" (Igaunija), "Taska Film" (Igaunija), "Film Angels Productions" (Latvija), "Solar Films" (Somija) un "Inscript" (Lietuva). Filmas ražošanu atbalstīja Nacionālais Kino Centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Latvijas filmu rudens maratons

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti