Filmai «Ausma» pirmā balva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdienas, 27. novembra, vakarā norisinās balvu pasniegšanas ceremonijas Tallinas Starptautiskajā kinofestivālā “Melnās naktis”. Balvu – bronzas vilka statueti – par labāko operatora darbu saņem arī Lailas Pakalniņas režisētā spēlfilma “Ausma”. Filmas operators – Vojteks Starons.

Būdams vairāk pazīstams kā dokumentālo filmu operators un režisors, Vojteks Starons arī iepriekš saņēmis atzinību par savu operatora darbu – līdz šim nozīmīgākais ir 2011. gadā iegūtais Sudraba lācis Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā par sniegumu filmā "El Premio" (rež. – Paula Markoviča). "Ausma" ir Vojteka Starona pirmais kopdarbs ar Lailu Pakalniņu, un cerams, ka šai filmai sekos vēl citas.

Lailas Pakalniņas komentārs par balvas saņemšanu festivālā Tallinā
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

"Būt A klases festivālā jau ir pietiekoši, bet saņemt arī balvu nozīmē, ka pašiem prieks, cilvēkiem, kuri strādāja, prieks un, protams, pašam operatoram milzīgs prieks," balvas saņemšanu telefonsarunā ar Latvijas Radio komentē režisore Laila Pakalniņa. "Bilde patiesībā ir pats galvenais, un vēl skaņa. Es vēl priecātos, ja mums iedotu balvu par skaņu, bet šajā festivālā nebija tādas balvas. (..) Es to uzskatu par panākumu. Ja bilde ir laba, tad filma ir laba."

Kā iepriekš jau vēstīts, Tallinas Starptautiskajā kinofestivālā "Melnās naktis" "Ausma" svinēja savu pasaules pirmizrādi. Kopš 2015. gada arī šis ir viens no A klases kinofestivāliem – līdzās Kannu, Berlīnes, Venēcijas, Sansebastjānas u.c. festivāliem. Pasaulē ir 15 šādu kinofestivālu, to statusu apstiprina Starptautiskā kinoproducentu asociācija FIAPF.

Nacionālo pirmizrādi Latvijas/Polijas/Igaunijas kopražojuma spēlfilma "Ausma" piedzīvoja 23. novembrī.

Šobrīd filma skatāma gan Rīgā (kinoteātros "Splendid Palace", "Kino Citadele", "Kino Bize"), gan Cēsīs, Talsos, Valmierā, Ventspilī un citur Latvijā. Pie skatītājiem dodas arī režisore un citi filmas veidotāji.

Sestdien, 28. novembrī, Laila Pakalniņa tiekas ar “Ausmas” skatītājiem Talsos, bet otrdien, 1.decembrī, – Valmierā. 7. decembrī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace" notiks īpašs seanss ar filmas komponista Vestarda Šimkus dalību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti