Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētas sešas dokumentālās filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiropas Kinoakadēmija (EKA) nosaukusi sešas nominācijas kategorijā "Eiropas dokumentālā filma 2014".

Eiroas Kinoakadēmijas balvai izvirzīta Dānijas dokumentālā filma "Īstais daudzums vardarbības" ("Just the Right Amount of Violence"), scenārists un režisors Jons Bangs Karlsens; Vācijas un Austrijas kopražojumu "Visuma pavēlnieks" ("Master of the Universe"), režisors Marks Bauders; Francijas un Šveices dokumentālo filmu "Par cilvēkiem un karu" ("Of Men and War"), scenārists, režisors un producents Lorāns Bekjū-Renārs; Itālijas un Francijas kopražojumu "Romas apvedceļš" ("Sacro GRA"), režisors Džanfranko Rosi; Beļģijas dokumentālo filmu "Gaidot augustu" ("Waiting for August"), scenāriste un režisore Teodora Anna Mihaja; kā arī Austrijas dokumentālo filmu "Mēs nākam kā draugi" ("We Come as Friends"), scenārists, režisors un producents Hūberts Zaupers.

Komisijas sastāvā ir EKA valdes locekļi Antonio Saura (producents, Spānija) un Ada Solomona (producente, Rumānija), EKA biedre Signe Birge Sērensena (producente, Dānija), kā arī dokumentālo filmu eksperti Klāss Danielsens (Vācija), Alija Dērksa (Nīderlande) un Žaks Lorāns (Beļģija).

Kā jau esam vēstījuši, Eiropas Kinoakadēmijas balva par mūža ieguldījumu tiks pasniegta franču režisorei Agnesei Vardai. Tāpat zināmas 50 balvai izvirzītās mākslas filmas.

Kā vēstīts, Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 13.decembrī Rīgā, un tas ir rosinājis Latvijas kino profesionāļus iespējami daudzveidīgi prezentēt Latvijas kino starptautiskajā vidē. Decembrī Rīgas Starptautiskajā kino festivālā notiks Latvijas Nacionālais filmu festivāls "Lielais Kristaps 2014", tiks rādīta Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominēto filmu programma un retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, filmu festivāla "2Annas" īpaši Rīgas Starptautiskajam kino festivālam sarūpētas filmu programmas un īpaši scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma - lekcijas un radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā. Gada nogalē Rīgā pulcēsies ārvalstu kino profesionāļi, lai ar Latvijas kino industrijas pārstāvjiem veicinātu starptautisku kopprojektu rašanos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti