Eiropas Kinoakadēmijas balvas 2014. gadā pasniegs Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

2014. gada Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija notiks Rīgā. Tā lēmusi Eiropas Kinoakadēmija (European Film Academy), informē nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvji.

Par „Eiropas Oskaru” dēvētā ceremonija pulcē ap pusotru tūkstoti pasaules līmeņa kino profesionāļu, tajā tiek apbalvoti Eiropas kino sasniegumi un personības. Katru otro gadu Eiropas kino balvas pasniegšanas ceremonija notiek Berlīnē. Citos gados tās norises vieta tiek izvēlēta īpaši. Tieši Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss ieinteresējis balvas rīkotājus izvēlēties Rīgu.

Rīgā ceremonija plānota 2014. gada 13. decembrī Latvijas Nacionālajā operā, un tas būs viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumiem.

"Tik nozīmīga Eiropas notikuma klātbūtne neapšaubāmi ir rosinošs notikums Rīgas un Latvijas kultūras dzīvē. Mūsu kino cilvēki ir pelnījuši šos svētkus, to apliecinājuši gan nesenie un aizvien pieaugošie Latvijas filmu panākumi starptautiskos konkursos un festivālos, gan arī Rīgas Kino muzeja izveidotā Kino skapja starptautiskā atzinība. Esmu pārliecināta, ka Eiropas kino balvas pasniegšanas ceremonija kļūs par spilgtu akcentu Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014. gada programmā,” uzsver nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Eiropas Kinoakadēmijas vadība vairākkārt apmeklēja Rīgu, tiekoties ar Rīgas domes un Kultūras ministrijas vadību un apskatot iespējamās ceremonijas norises vietas. Par krāšņo arhitektūru un izteiksmīgo interjeru īpašu Kinoakadēmijas atzinību izpelnījās ne tikai Latvijas Nacionālās operas ēka, bet arī kinoteātris „Splendid Palace”.

Eiropas Kinoakadēmija katru gadu piešķir balvas 17 nominācijās, tostarp Eiropas filma, Eiropas režisors, Eiropas aktieris un Eiropas aktrise. Lielu mediju un skatītāju uzmanību piesaista balva par mūža ieguldījumu, ko līdz šim saņēmuši tādas kino personības kā Šons Konerijs, Bernardo Bertoluči, Helēna Mirena un Romāns Polaņskis. Eiropas kino balvas pasniegšanas ceremonija katru gadu pulcina apmēram 1400 viesu, kuru vidū ir Eiropas Filmu akadēmijas un kino industrijas pārstāvji, nominanti un iepriekšējo gadu balvu ieguvēji.

Līdz šim ceremonijas ir notikušas Londonā, Parīzē, Romā un Barselonā. 2010. gadā „Eiropas Oskaru” statuetes, kuras eiropieši nodēvējuši vārdā Pina, tika pasniegtas Tallinā, 2012. gadā – Maltā. Balvu pasniegšanas ceremoniju atspoguļo liels skaits starptautisko plašsaziņas līdzekļu, un balvas pasniegšanas ceremoniju pārraida visā Eiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti