Atklāj pirmo Rīgas Pasaules filmu festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kaņepes Kultūras centrā pirmdien tiek atklāts pirmais Rīgas Pasaules filmu festivāls, lsm.lv informē festivāla rīkotāji.

Rīgas Pasaules filmu festivālu veido Starptautiskā dokumentālo filmu festivāla „Millenium” programma un īpašā divu dienu programma „Cine-Scapes”. Filmu programmu, kas līdz ceturtdienai skatāma kinoteātrī "Kino Bize", papildinās muzikālas vakara performances un tikšanās ar festivāla rīkotājiem un viesiem Kaņepes Kultūras centrā.

Pirmdien festivālu atklās trīs filmas no "Millenium" programmas - skaisti smeldzīgs stāsts par krāšņas Klusā okeāna saliņas izzušanu ar vietējo kopienu filmā "Reiz te bija sala" (2010), stāsts par ASV akadēmiķu un militāristu slēpto sadarbību Afganistānas ieņemšanā filmā „Human Terrain” (2009) un dokumentāls vēstījums par kādu ķīniešu ģimeni gada garumā filmā „Kad zars lūzt” (2012).

Otrdien festivāls piedāvā programmu „Cine-Scapes”, kuras veidošanas grupu vadīja antropologs un filmu veidotājs Karlo Kubero no Puertoriko. Kubero sniegs nelielu ievadlekciju par tēmu „Performance/jaunrade” un kopā ar jauno itāļu režisoru Enriko Barone pēc katras filmas uz lielā ekrāna sazināsies tiešsaistē ar konkrētās filmas veidotājiem, aicinot komentēt savu filmu un atbildēt uz skatītāju jautājumiem. Trešdien un ceturtdien būs iespēja klātienē tikties arī ar vairākos filmu forumos augstu novērtētās filmas „Čella stāsti” režisori Annu Šilcu un filmas „Šahta Nr. 8” režisori Mariannu Kātu.

Kaņepes Kultūras centrā Rīgas Pasaules filmu festivāla laikā vakari būs atvēlēti īpašiem festivālam veltītiem muzikāliem notikumiem un performancēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti