Atjaunotajā Airītes stacijā demonstrēs Rusteiķa filmu «Lāčplēsis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sagaidot 11. novembri, šodien atjaunotajā Airītes stacijā, kas atrodas Saldus novadā, būs iespēja skatīties mēmā kino seansu pianista pavadībā. Airītes stacijas saimnieki ir sarūpējuši iespēju interesentiem noskatīties 1930. gadā Aleksandra Rusteiķa veidoto filmu “Lāčplēsis”. 

Gatavojoties Lāčplēša dienai  un Latvijas simtgadei, Airītes stacijas atjaunotājs Pēteris Stumburs kopā ar domu biedriem tornī uzvilcis arī, iespējams,  Kurzemē augstāko Latvijas karogu, kas atrodas 36 m augstumā un 64 metrus virs jūras līmeņa.

Airītes stacijā demonstrē Rusteiķa "Lāčplēsi"
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

“Vecās avīzēs izlasījām, ka no 1930.gada, kad Aleksandrs Rusteiķis radīja filmu “Lāčplēsis”, ir tāda tradīcija, ka ceļojošie kino mehāniķi ir veduši šo filmu pa visiem pagastiem un ciemiem un, beigās, kāpēc ne stacijām. Rusteiķa filma ir interesanta – to ir pasūtījusi Aizsargu organizācija, tur bijuši daudzi ziedotāji.

Katram ir bijusi sava prasība – tēlu veidā parādīt Latvijas vēsturi no seniem laikiem līdz mūsdienām, protams, visvairāk atbrīvošanās cīņas.

Budžeta dēļ tika nolemts taisīt šo kā mēmo filmu. Līdz ar to tā, kā tas ir bijis, mēs arī filmu atskaņosim – ar pianista palīdzību. Šajā gadījumā tas būs Mūzikas akadēmijas profesors Aldis Liepiņš. Viņa uzdevums būs improvizēt, viņš spēlēs divus instrumentus, harmoniju un klavieres, un ar mūziku ilustrēs filmu,” stāsta Pēteris Stumburs.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti