Kultūras rondo

Ar instrukciju izrādi "Ohh" dramaturgs Jānis Balodis debitē režijā

Kultūras rondo

Klāt Rudens kamermūzikas festivāls. Stāsa Baiba Kurpniece

Animācijas filmu piedāvājums Rīgas starptautiskajā kino festivālā

Animācijas filmas šogad plaši pārstāvētas Riga IFF programmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šogad animācijas filmas iedzīvosies visās Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) programmās. Īpašs notikums būs festivāla atklāšana ar Ginta Zilbaloža filmu "Projām" 17.oktobrī.

"Šogad animācija ir iedzīvojusies festivāla programmā un netiek atsevišķi izcelta," Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" stāsta Riga IFF programmas “Short Riga” kuratore, Latvijas Animācijas asociācijas vadītāja Anna Zača.

"Vienīgi mums ir "Home Made Animated" programma, kas ir par godu animācijai."

Zača bilst, ka šogad animācijas filmu īpatsvars festivālā ir apmierinošs, viņa priecātos redzēt vairāk ārvalstu filmas. Iespējams, tās būs Riga IFF programmā nākamajā gadā.

Režisores Lizetes Upītes filma “Rīgas ceriņi” ir iekļauta Riga IFF "Short Riga" starptautiskā konkursa programmā.

"Milzīgs prieks, ka filma iekļauta Riga IFF "Short Riga" konkursā," atzīst Lizete Upīte. "Man vienmēr paticis šis festivāls, jo izceļas ar brīnišķīgu filmu izvēli. Brīnišķīgi, ka mana filma iekļuvusi starp tām."

"Filmu ieraudzīju atlases procesā. Ar tās ideju biju pazīstama jau pirms tam," skaidro Zača.

"Atlases procesā cenšos aizmirst, ka pazīstu režisorus, zinu, kā filma tapusi, un noskatos ap 1000 filmu, un izvēlos 31. Tā arī Lizete un arī Kārlis (Vītols) iekļuva."

"Filma nerunā par kādreiz labi zināmām smaržām “Rīgas ceriņi”, bet vairāk ir romantisks nosaukums tēmai, par kuru runāju, - par mūsu tiesībām smirdēt," par savu filmu bilst Upīte.

Kārļa Vītola animācijas īsfilma "Beigas" savukārt iekļauta programmā "Home Made Animated". Viņa filma ir par novecošanos.

"Svarīgi ir atcerēties, ka laiks nav bezgalīgs un ir svarīgi, kā tu to iztērē," bilst Kārlis Vītols.

Festivāla laikā Rīgā notiks arī industrijas pasākums, veltīts animācijai. Pirmo reizi Latvijā notiks liels Baltijas animācijas industrijas saiets "Baltic Animation Meet Up", kurā satiksies ap 50 starptautiski atzīti animācijas speciālisti. Tikšanās laikā apspriedīs jautājumus par izglītības sistēmas problēmām animācijā, animācijas īsfilmu pieaugušajiem izplatīšanu un Baltijas mēroga kopprodukciju veidošanu.

6. Rīgas Starptautiskais kino festivāls notiks no 17. līdz 27. oktobrim, piedāvājot noskatīties 148 filmas 11 dienās un 11 tematiskās sadaļās un konkursu skatēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti