«Aizliegtā paņēmiena» izlaušanās spēles «Latvija» formāts atzinīgi novērtēts Eiropā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pērn, gatavojoties Saeimas vēlēšanām, Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” komanda radīja jaunu un Latvijas televīzijās neredzētu pārbaudījumu partiju līderiem – “Izlaušanās spēli “Latvija””. Eiropas raidorganizāciju apvienība (EBU) raidījuma komandas veidoto formātu novērtējusi, un tas izvirzīts oriģinālformātu skatei, kas notiks EBU Radošuma forumā septembrī.

LTV Ziņu dienesta direktore Iveta Elksne norāda, ka projekta nominēšana EBU Radošuma forumā ir uzskatāma par milzīgu panākumu.

“Pirmkārt, kaut kas tāds ir noticis pirmo reizi. Otrkārt, mēs esam spējuši konkurēt ar lieliem un finansiāli ļoti stipriem medijiem.

Paldies, protams, arī komandai par spēju iziet no ierastajiem satura rāmjiem un profesionāli to arī realizēt,” žurnālistu darbu uzslavē Elksne.

Projekts “Izlaušanās spēle “Latvija”” tika atzīts par 2018. gada labāko satura debiju LTV darbinieku balsojumā, kā arī saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas specbalvu.

“Priecājos, ka esam pamanīti un novērtēti, it sevišķi, ka šajā forumā “Aizliegtā paņēmiena” radītā žurnālistiskā spēle ir līdzās tādiem formātiem un projektiem, kurus radījuši tādi grandi kā britu raidsabiedrība BBC, Dānijas, Zviedrijas, Nīderlandes un citu rietumvalstu televīzijas,” gandarīts ir “Aizliegtā paņēmiena” veidotājs un vadītājs, LTV Ziņu dienesta galvenais redaktors Guntis Bojārs.

“Izlaušanās spēle “Latvija”” bija veidota kā izaicinājums partiju līderiem, kuriem bija jāpierāda, ka viņi spēj darboties komandā, lai atrisinātu āķīgus uzdevumus. Vēl neviens LTV raidījums līdz šim nebija licis partiju līderiem mesties guļus zem galda, noaut kājas, nēsāt trepes, strīdēties savā starpā un mēģināt pierādīt, ka viņi spēj būt komanda ārpus politiķu ierastajiem rāmjiem.

EBU radošuma foruma skatēs ik gadu aicināti piedalīties ne vien Eiropas, bet arī citu valstu sabiedrisko mediju satura oriģinālformāti, kas pārsteidz, izaicina un ļauj uz ikdienišķām lietām palūkoties no cita skatupunkta. Tā ir iespēja uzzināt par jauniem televīzijas formātiem un veicināt radošumu sabiedrisko mediju satura veidošanā.

Latvijas Televīzija ir vienīgā Baltijas valstu raidorganizācija, kas aicināta piedalīties skatē, savukārt no Austrumeiropas aicināti vēl tikai Polijas pārstāvji.

Trīs labākie oriģinālprojekti tiek apbalvoti, un uzvarētājus nosaka klātesošo mediju ekspertu balsojums. EBU Radošuma forums šī gada septembra beigās notiks Itālijā.

“Aizliegtā paņēmiena” izlaušanās spēles epizodes iespējams noskatīties šeit:

Un 2.daļa: 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti