Filmas «Kāpa» otrā daļa gūst ievērojamus panākumus kino tirgū

Ilgi gaidītās zinātniski fantastikās filmas "Kāpa" otrā daļa attaisnojusi veidotāju cerības un spēcīgi debitējusi Amerikas Savienoto Valstu un pasaules kino tirgū. Tās kopējā peļņa jau pārsniegusi 178,5 miljonus dolāru jeb 165 miljonus eiro.

Kino eksperti ar smaidu atzīst, ka lente, bruņota ar milzu smilšu tārpiem, grandioziem lielā ekrāna skatiem un Timotija Šalamē (Timothée Chalamet) zvaigznes spēku iebruka Ziemeļamerikas kinoteātru kasēs un pārliecinoši ieņēma pirmo vietu topā. Iepriekš filmai tika sarīkota arī vērienīga reklāmas kampaņa, tai skaitā notika pirmizrādes vairākās pasaules valstīs, taču bez radošās  komandas laba darba šādus rezultātus nevarētu sasniegt.

Ietekmīgajā kino vietnē "Rotten Tomatoes" "Kāpas" reitings sasniedza 94 procentus, un kritiķi novērtē tās atšķirību no līdzīgiem kino stāstiem. Industrijas pārstāvji arī noskaidrojuši, ka 59 procenti skatītāju ir vīrieši, un to vairāk iecienījuši par 25 gadiem vecāki kinomīļi.

Lentes darbība norit uz tālas planētas, kur iegūst vērtīgu stimulējošu vielu un kur divas aristokrātu dzimtas cīnās par varu. Otrajā daļā galvenais varonis Pols apvienojas ar pamatiedzīvotājiem, lai atriebtu ģimeni un novērstu gaidāmos draudus pasaulei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti