Vērdiņa dzeja, «Dvēseļu putenis» un pastaigas – kultūras izlase šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kultūra arvien turpinās – radio raidītājos, grāmatu plauktos, televīzijas ekrānos un pastaigās svaigā gaisā. "Kilograms kultūras” žūrijas locekle, LTV raidījuma "Ielas garumā” autore Lilita Eglīte šonedēļ iesaka dvēseli un prātus iepriecinošus kultūras notikumus.

Skaists koncerts radio uztvērējā

9. novembrī pulksten 18.00 Radio 1.studijā un tiešraidē Radio 3 “Klasika”  muzicēs brālis un māsa – vijolniece Madara Liepiņa un pianists Daumants Liepiņš. Programmā Olivjē Mesiāna “Tēmas un variācijas”, Igora Stravinska “Itāļu svīta no baleta “Pulčinella”, Tomazo Antonio Vitali Čakona vijolei un klavierēm, Morisa Ravēla Sonatīne fadiezminorā klavierēm. Videotiešraide būs skatāma sociālajos tīklos.

Iedvesmojoša pastaiga Jūrmalā

Veselīgas pastaigas Jūrmalā no Dzintariem līdz Jaundubultiem. Dziļi elpojot, iespēja aplūkot arī vairākus jaunus vides objektus: 13 bronzas un vienu alumīnija kaiju Turaidas ielas galā, Jomas ielā un skvērā pie Majoru stacijas. Putni tur sasēduši pēc tēlnieka Kristapa Gulbja ieceres, bet Dubultos, iepretīm Aspazijas ieliņai, tēlniece Olga Šilova novietojusi skulptūru “Aspazija kāpās”. Savukārt Jaundubultu skvērā arhitekta Didža Jaunzema vadībā vēl tikai top iespaidīgs septiņus metrus augsts vides objekts “Čiekurs” – paviljons, kurā varēs klausīties vēju mūziku.

Savāda dzejas grāmata

Itin kā spītējot tumšajam laikam, dzejnieks Kārlis Vērdiņš sadarbībā ar izdevniecību “Neputns” un mākslinieku Krišu Salmani savu jaunāko grāmatu “Gatavā dzeja” ietērpis baltos vākos. Brīdinu, ka tos atverot, var sekot apmulsums un neizpratne, jo vispirms jāizlaužas cauri visai kaitinošam un pat absurdu apgalvojumu un instrukciju klāstam. Bet – apstāties nevar, jo dzejnieka huligāniskie gājieni, dzeju meklējot, ir ļoti ievelkoši, un idejas par ko dzejot – neaptveramas!

"Dvēseļu putenis" televīzijas ekrānos

Lāčplēša dienā – 11. novembrī – paliek spēkā tradīcija apmeklēt Brāļu kapus, Sudrabkalniņu, kapteiņa Zolta pieminekli Kauguros un citus par Latvijas brīvību kritušo karavīru pieminekļus.

Gaismas ceļu kapos, ielās un māju logos var veidot, arī ievērojot divu metru distanci.

Bet emocionāli piepildītā vakara noslēgumā pulksten 22.10 Latvijas Televīzijā televīzijas pirmizrāde režisora Dzintara Dreiberga filmai “Dvēseļu putenis”, ko pirms gada noskatījās gandrīz vai visa Latvija. Dziļu aizkustinājumu ir vērts piedzīvot vēlreiz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti