Kas šonedēļ svarīgs kultūrā? Divus koncertus, Vācieša dzeju un Skulmes izstādi iesaka Lilita Eglīte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras notikumus šai nedēļai iesaka raidījuma "Ielas garumā” autore, sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras” žūrijas locekle Lilita Eglīte.

Nākotnes koncerts

4. februārī pulksten 19.00 koncertzālē "Hanzas perons" Platona Buravicka jaundarba "Nākotne mums seko“ pirmatskaņojums. Utopiskā nākotnes vīzijā satiekas Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā un Venecuēlā dzimušais flautists un multiinstrumentālists Pedro Eustāšs. Intriģējoša solās būt koncerta otrā daļa ar neprognozējamu pūšaminstrumentu un sintezatoru improvizāciju Pedro Eustāša, Platona Buravicka un Emīla Dreiblata jeb Multilux izpildījumā.

Ojāra Vācieša dzeja aktieru performancē

6. februārī pulksten 19.00 Ogres Teātra telpā Ojāra Vācieša dzejas performance “Lūdzami, nekāpiet laukā”. Mūžam jauna, aktuāla un personiska dzeja, no kuras sev tuvāko un mīļāko izvēlējušies 12 Valmieras drāmas teātra kursa topošie aktieri. Režisores Zanes Daudziņas rosināts dzīvs dzejas virmojums, kurā ir "kaut kas no nepilngadīga suņa". 

Klasiskās mūzikas koncerts

6. februārī pulksten 19.00 Lielajā ģildē pasaulslavenā "Artemis" stīgu kvarteta pirmā vijole Vineta Sareika un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris koncertprogrammā "Mendelszons un Vasks“. Fēliksa Mendelszona 13 gadu vecumā komponētais Vijoļkoncerts reminorā, Pētera Vaska meditācija vijolei un orķestrim "Vientuļais eņģelis", Edvarda Grīga stīgu kvartets – svētki romantisma mūzikas cienītājiem. Interesanti, ka Vineta Sareika šoreiz iejutīsies arī atskaņojuma vadītājas lomā.

Džemmas Skulmes lielizstāde

7. februārī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā atklās izstādi "Džemma Skulme. Viņas glezniecība".

Tas ir veltījums Skulmes glezniecībai kā mākslinieces lielajai kaislībai, mīlestībai, darbam, jēgai un spēlei.

Izstādē tiks eksponētas gleznas no Džemmai Skulmei ļoti svarīgas kolāžu grupas "Kariatīdes" jeb "Vēstures piezīmes" un viņas dzīves pēdējā vasarā gleznotās abstrakcijas, ko papildina mākslinieces pieraksti darbu tapšanas laikā. Dziļāk mākslinieces izcilo personību ļaus izprast viņai veltītās filmas, kā arī muzikāli darbi, literāri lasījumi un tikšanās.    

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti