Rīta Panorāma

Francijas vietējās vēlēšanās rekordzema aktivitāte

Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Austrijā atkal notiek brīvdabas klasiskās mūzikas koncerti

Vīnes Filharmonijas orķestris atkal tiekas ar klausītājiem klātienē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Austrijas galvaspilsētas Vīnes Filharmonijas orķestrim nedēļas nogalē bija pirmais sezonas  brīvdabas koncerts. Skatītāji pirms pasākuma atzina, ka ir brīnišķīgi pēc ilgāka pārtraukuma atkal baudīt mūziku klātienē.

“Man ir ļoti pozitīvas gaidas, un es esmu ļoti satraukts. Šis ir ļoti emocionāls brīdis pēc ilga laika bez dzīvās koncertu kultūras. Tajā ir daudz prieka. Un mums, tāpat kā tūkstošiem cilvēku, kuri nevar būt šeit un skatās to mājās tiešraidē televizorā, ir ļoti interesanti, ko šodien piedzīvosim,” atzina pasākuma apmeklētājs Volfs Egers.

Covid-19 pandēmijas dēļ apmeklētāju skaits brīvdabas estrādē pie Šēnbrunnas pils tomēr bija ierobežots, un mūziķu izpildītos Verdi, Bēthovena, Rahmaņinova, Bernšteina un citu slavenu komponistu skaņdarbus  klātienē varēja vērot tikai 3 tūkstoši interesentu. Uz pasākumu varēja ierasties, vienīgi uzrādot negatīvu koronavīrusa testu vai pierādījumu par vakcināciju, un  daudzas biļetes bija rezervētas cilvēkiem, kuri iesaistīti cīņā ar Covid-19, tai skaitā mediķiem un ārstiem. Tomēr neizpalika arī slavenības, tai skaitā Austrijas kanclers Sebastians Kurcs un vairāku Balkānu valstu valdību vadītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti