Viļānos ziņģēs un stāstīs joku stāstus par muižiņām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Viļānos šodien nu jau 17.gadu pulcēsies ziņģētāji un stāstnieki no tuvienes un tālienes, izdziedot no paaudzes paaudzē mantotās ziņģes un izstāstot nopietnus un smieklīgus notikumus no dzīves. Vakara dalībnieki šogad vienosies kopīgajā tēmā “Muižiņ, mana muižiņa, āriskā vietiņā”.

Viļānos ziņģēs un stāstīs joku stāstus par muižiņām
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

Kā ierasts, ziņģētāji un stāstnieki saņems gan skatītāju simpātiju un organizatoru pārsteiguma balvas, gan pasākuma atbalstītāju balvas. Viena no organizatorēm, Tautas muzikantu biedrības pārstāve Maija Upeniece stāsta, ka stāstnieku šogad ir mazāk, toties ziņģētāju ir vairāk nekā 20 grupas.

„Kas priecē, ka desmit ziņģētāju grupas ir no Latgales bet pārējās, vairāk nekā desmit, ir no Vidzemes un Kurzemes, un tas ir tas jaukais, ka sabrauc šeit vairāki novadi un dažādas grupas. Sākam pulksten trijos dienā, un, tā kā grupu ir daudz, ziņģēsim vismaz piecas stundas. Lai skatītājiem nekļūtu garlaicīgi, danču palacis būs sagatavots un visi aicināti dejot jau no pirmajiem ziņģētājiem. Un, ja skatītājiem patiks un dancotāju būs gana daudz, pēc koncerta danči turpināsies,” sola Maija Upeniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti